erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
A szőlő is jó...
2007. július 16. hétfő
Share this!
ImageA most következő nyolc étel tökéletes karbantartója az agynak a kutatók szerint. Együnk ezekből minél többet , majd tornáztassuk meg a szürkeállományunkat egy kis keresztrejtvénnyel, és máris sokat tettünk azért, hogy fittek maradjunk - ott bent is.

Bab: ez a zöldség nemcsak a memóriánkat nem engedi romlani, de a kedvünknek, a hangulatunknak is jót tesz! Az idegi ingerületátvivő sejtjeinket ugyanis fehérjéhez kell juttatnunk, abból pedig bővel van a babban! A benne lévő B1-vitamin a memóriára van a legjobb hatással!

Teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér: a benne lévő rostok és antioxidánsok, valamint a B1-vitamin megelőzik a szellemi hanyatlást. Az agy energiaellátása szempontjából az a legjobb, ha vércukorszintünk állandó, ezért sokfélét kell ennünk, köztük teljes kiőrlésű kenyeret!

Alma: a csodaszer lényege az alma esetében is az antioxidáns, amely a rák ellen is megvéd. A Quercetin nevű antioxidáns pedig védi az agyi működést, megóv az Alzheimer-kór ellen.

Narancs: nemcsak az agyat, hanem a látást is megőrzi, ahogy a koleszterinszintet is csökkenti, ezzel is védve az emberi szervezetet. A benne található sok C-vitamin segíti az idegi ingerületátvivő sejtjeinket, vagyis a neurotranszmittereinket!

Szőlő: rákmegelőző hatása miatt is rákerülhetett volna a listára, ám nemcsak ez az egy pozitív hatása van: a Resverator neű antioxidáns védi az agyat és a szívet is.

Tej: a kálcium segíti a neurotranszmitterek működését, ezeken kívül B3- és B12-vitamint is tartalmaz!

Hal: az omega-3 zsírsavak egészségesen tartják a szívet, csökkentik a koleszterinszintet, védik az idegsejtek, enyhítik a depresszió tüneteit!

Pirospaprika: az agynak nagyon jót tesz a béta-karotin, de a csípős növény tökéletes fegyver a keringési zavarok ellen is!

eletforma.hu
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >