erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Székely bor: kevés lesz, de jó
2012. október 12. péntek
ImageA példátlan szárazság miatt a szokásosnál jóval kevesebb szőlő termett a Hargita megyei szőlősökben. A gyümölcs minősége viszont átlagon felüli, ugyanis a szárazság miatt magas a cukortartalma, így finom, jó minőségű borok lesznek az idén termett szőlőkből – ígérik a termelők.
Bővebben...
 
Hektáronként csupán 100 lejjel segíti a minisztérium az aszály miatt károsult gazdákat
2012. október 04. csütörtök
Image November elsejétől folyósítja az aszálykárok kompenzálására igényelhető támogatást a Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA), az igényléseket október 15-éig fogadják – közölte a mezőgazdasági minisztérium.
Bővebben...
 
Hatvan százalékkal csökken az idén a kukoricatermés az országban
2012. szeptember 29. szombat
Várhatóan hatvan százalékkal csökken az idén a kukoricatermés Romániában – közölte pénteken Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter.
Bővebben...
 
Átláthatóbbá válhat a támogatásrendszer
2012. szeptember 27. csütörtök
ImageA mezőgazdasági támogatások átláthatósága érdekében új szabályozással állt elő kedden az Európai Bizottság a támogatásban részesülők adatainak közzétételéről.
Bővebben...
 
A burgonyatermelők ezentúl évente egyszer fizetnek adót
2012. szeptember 26. szerda
A képviselőház által kedden elfogadott jogszabályjavaslat értelmében a burgonyatermesztők ezen túl nem negyedévente fizetnek adót, mint eddig, hanem csak évente egyszer.
Bővebben...
 
Soha nem volt kisebb krumplitermés
2012. szeptember 22. szombat
ImageA rendkívüli szárazság miatt idén nagyon kicsi a krumplitermés Hargita megyében, jelentette be Török Jenő a mezőgazdasági és vidékfejlesztési igazgatóság vezetője, elmondása szerint a hektáronként átlagtermés 8,8 tonna, majdnem háromszor kisebb, mint tavaly.
Bővebben...
 
Gyümölcsfesztivál Székelyudvarhelyen: válasz a válságra
2012. szeptember 20. csütörtök
Szakmai konferenciával kezdődik ma Székelyudvarhelyen a negyedik alkalommal megrendezendő gyümölcsfesztivál. A közösségi gazdálkodásra épített kezdeményezés mozgalommá nőtte ki magát: a háromnapos rendezvényen többek között lekvárokat, szörpöket, gyümölcslevet, friss gyümölcsöt, aszalványokat, teafüveket és házi süteményeket kínáltak.
Bővebben...
 
Achim Irimescu államtitkár előnyösebb hitelezési rendszert ígér a gazdáknak
2012. szeptember 20. csütörtök
A bürokrácia csökkentését ígéri a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium, melynek révén a tárca tervei szerint a kedvezményezettek könnyebben le tudják majd hívni a mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra rendelkezésre álló összegeket.
Bővebben...
 
Román termékstandokat követel az agrártárca
2012. szeptember 08. szombat
ImageA mezőgazdasági minisztérium kötelezné a hipermarketeket, hogy külön standot hozzanak létre a romániai élelmiszeripari termékeknek – jelentette be Daniel Constantin. A mezőgazdasági miniszter közölte, a kormánynak jogában áll olyan jogszabályt hozni, melynek értelmében a nagy üzletláncok számára kötelezővé válna a romániai termékek értékesítése és népszerűsítése.
Bővebben...
 
A terméshozam miatt aggódnak a zöldség- és gyümölcstermesztők
2012. augusztus 30. csütörtök
ImageAz országos zöldség- és gyümölcstermesztők Matca nevű egyesületének friss felmérése szerint várhatóan több mint 40 százalékkal csökken az idei terméshozam a gazdák pénzügyi problémái, valamint az időjárás miatt – adta hírül Mircea Croitoru, a szervezet elnöke.
Bővebben...
 
Ökogazdaságok támogatására is igényelhető segély
2012. augusztus 25. szombat
A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinél október 15-ig nyújthatnak be támogatási kéréseket azok a termelők, akik ökogazdaságokat vezetnek.
Bővebben...
 
Kasztrófa a földeken: elpusztította az aszály a gabonatermés jelentős részét
2012. augusztus 15. szerda
ImageHatalmas katasztrófákat okozott az ország mezőgazdaságában a szinte teljes mértékben csapadékmentes nyár által okozott aszály. A kukoricatermésnek például közel felét, 47 százalékát érinti az aszály országos viszonylatban. Minderről tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt Daniel Botănoiu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára. „Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen mértékben károsodott a termés, az azonban biztos, hogy országos szinten a kukorica sínylette meg leginkább a szárazságot” – fejtette ki az államtitkár.
Bővebben...
 
Nem olcsó, de finom a román dinnye
2012. augusztus 07. kedd
ImageKóstolni lehet, alkudni viszont nem – mondják a dinnyeárusok a sepsiszentgyörgyi piacon, hiszen a nagy szárazság miatt kevesebb az idei termés. Az árusok többsége a déli megyékből érkezett, és több standot is bérel a piacon, hogy eladhassa a gyümölcsöt.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 91 - 108 / 905