erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Készül a modern, piacokra való beléptető-rendszer
2013. február 14. csütörtök
ImageÚj, piacokra való beléptető-rendszer kidolgozásán fáradozik a mezőgazdasági minisztérium, tudta meg a Gandul.info portál.
Bővebben...
 
Szorgoskodnak már a zöldségtermesztők
2013. február 13. szerda
Lassan munkához látnak a vidéki kertészek, kezdődik a palántanevelés időszaka. Egyesek csíráztatják a magvakat, mások már a melegágyakat készítik, és van aki már elkezdte a talajkezelést a fóliasátrakban. A téli munkaszünetnek immár vége.
Bővebben...
 
Bő 1 milliárd eurót veszít a hazai mezőgazdaság
2013. február 11. hétfő
A 2014-2020-as EU költségvetés szerint csökken a mezőgazdasági és vidékfejlesztési alap, pedig itt a legmagasabb a lehívási arány az országban - mondja Daniel Constantin.
Bővebben...
 
Nemet mondanak az új dézsmára
2013. január 31. csütörtök
A mezőgazdasági minisztérium hadat üzent a vidéknek – jelentette ki Kelemen Atilla Maros megyei parlamenti képviselő, az alsóház mezőgazdasági bizottságának alelnöke a termelőket érintő átalányadó bevezetését kommentálva. Szerinte az intézkedés nemhogy támogatná, hanem elriasztja az embereket az állattenyésztéstől és növénytermesztéstől. A Hargita megyei gazdák tegnap bejelentették: tüntetnek, ha a kormány nem törli el az új adót.
Bővebben...
 
Sanyargatná a gazdákat a pénzügyminisztérium
2013. január 24. csütörtök
Közfelháborodást váltott ki a gazdák körében a pénzügyi minisztérium javaslata, mely alapján a mezőgazdaságban dolgozóknak is átalányadót kellene fizetniük a földterület nagysága, minősége és a benne termesztett növénykultúra fajtájától függően. Az adótörvénykönyv módosítására kidolgozott kormányhatározat-tervezet szerint azok a gazdák, akik eddig a bevallott eladások után fizettek adót, ezután a birtokukban levő területek nagysága, illetve állatállományuk után is kellene adózzanak.
Bővebben...
 
Zöld lendület az agráriumban
2013. január 22. kedd
Megduplázódott 2012-ben a biotermesztéssel foglalkozók száma Romániában: míg tavalyelőtt valamivel több, mint 10 ezer termelő szerepelt a nyilvántartásban, tavaly már 20 350 gazda foglalkozott ellenőrzött biogazdálkodással – jelentette be az Ökogazdálkodók Országos Szövetsége (Bio-Románia).
Bővebben...
 
Kiskerti kalendárium
2013. január 22. kedd
Image
Bővebben...
 
Interneten folytatják a Gazdaélet munkatársai
2012. december 16. vasárnap
A Gazdaéletet megjelentető székelyudvarhelyi kiadó megszüntette a Gazdaélet nevű agrármagazin további finanszírozását.
Bővebben...
 
Sikeres évet zár az APIA
2012. december 08. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökségtől (APIA) kapott tájékoztató szerint folyó év január 2-a és december 4-e között 1,894 milliárd euró támogatást fizetett ki a gazdálkodóknak EU, illetve állami támogatással.
Bővebben...
 
Fizetik a mezőgazdasági életjáradékot
2012. december 08. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökségtől (APIA) kapott tájékoztató szerint, november végén átutalták az idei utolsó részletet, azaz 22, 820 millió lejt – a még ki nem egyenlített mezőgazdasági életjáradékot – 22 457 jogosult számára.
Bővebben...
 
Romániának "mezőgazdasági attaséi" lesznek
2012. november 07. szerda
„Meg kell ismertetni a román termékeket a külföldi piacokon. A jövő év elejétől kezdődően legalább kilenc mezőgazdasági attasénk lesz
Bővebben...
 
Segítene a helyi termelőkön a kormány új határozattervezete
2012. november 07. szerda
ImageKétkedve fogadták a szakemberek a kormány új határozattervezetét, mely szerint ezentúl csak a zöldség- és gyümölcstermelő magánszemélyek árulhatnák termékeiket az ország piacain. A tervezet szerint a vállalkozók számára külön, pénztárgépekkel ellátott részleget alakítanának ki.
Bővebben...
 
A zöldségszükséglet 70%-át importáljuk
2012. november 07. szerda
ImageRománia a zöldségszükségletének 60-70 százalékát importálja, bár a román termékek egy része nem jut a piacra, jelentette ki csütörtökön Achim Irimescu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 73 - 90 / 905