erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
On-line látható a piaci kínálat Marosvásárhelyen
2013. december 03. kedd
ImageA marosvásárhelyi tanács múlt heti ülésén jelentette be Vasile Filimon, a Piacigazgatóság vezetője, hogy november 28-tól, csü- törtöktől a városlakók a www.piete-tgmures.ro honlapon otthon- ról, on-line követhetik az öt vásárhelyi piacon lévő árufelhozatalt, illetve az aznapi átlagárakat.
Bővebben...
 
Életbe lépett a napszámos-törvény
2013. november 11. hétfő
November elsején lépett életbe az 52/2011-es törvényt módosító 277/2013-as napszámos-törvény, amely több lényeges változtatást tartalmaz arra vonatkozóan, hogy milyen munkákat végezhetnek a napszámosok.
Bővebben...
 
Adógondok az agráriumban
2013. szeptember 30. hétfő
Átlagos mezőgazdasági év volt, a jó termés ellenére azonban a gazdák nem valósítottak meg nagy jövedelmet – összegzett a Krónika megkeresésére Sebestyén Csaba. A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) elnöke úgy látja, hogy a kormánynak egyetlen célja, hogy megadózza a gazdákat.
Bővebben...
 
Erdélyi győztes a "So, You Think You Know Wine?" idei évadában
2013. augusztus 18. vasárnap
ImageA “So, You Think You Know Wine?” harmadik évadában Kanada legismertebb, díjnyertes borszakértői(sommelier) és borbírálói vettek részt.
Bővebben...
 
A gazdák alig egyötöde vallott jövedelemadójáról
2013. július 25. csütörtök
Nem hozta meg a várt eredményeket a termelőket érintő átalányadó bevezetése. A mezőgazdasági tárca felmérése szerint a termelői engedéllyel rendelkező 650 ezer gazdából 121 ezren nyújtották be azt a 221-es számú adóívet, amelyben az adózás alá eső jövedelmeiket kell bevallaniuk – ez csupán az ötödrésze annak, amennyivel számoltak.
Bővebben...
 
Több gabona, alacsony vételárak
2013. július 25. csütörtök
ImageMost van az aratás dandárja Arad megyében, ahol megpróbáltunk utána nézni a kenyérgabona betakarítás helyzetének. Tekintve, hogy a gazdálkodók, társulások vezetői ilyenkor igen elfoglaltak, egyeseket nem tudtunk elérni, helyettük néhány polgármestert is megkerestünk.
Bővebben...
 
Optimisták a krumplitermelők
2013. július 25. csütörtök
ImageA tavalyi aszály okozta több mint 50 százalékos hozam- és minőségcsökkenés után ebben az évben jó krumplitermésre számítanak a háromszéki gazdák, hektáronként átlagosan 20 tonnára.
Bővebben...
 
Egyesületbe tömörültek a piacok
2013. június 09. vasárnap
ImageEgyesületet alapítottak a piacokat működtető közintézmények és kereskedelmi társaságok, az új szervezet székhelye Nagyszebenben lesz.
Bővebben...
 
Szövetkeztek a székelykeresztúri zöldségtermesztők
2013. június 02. vasárnap
Zöldségfeldolgozó és csomagoló létesítését tervezik Székelykeresztúron.
Bővebben...
 
Tiltakoznak a gazdák  Mit vétett Európának a székely pityóka?
2013. május 22. szerda
ImageTiltakozik a Kovászna Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete egy kijelentés miatt, ami a Hargita Népe című napilap április 24-i számában jelent meg. Képviselőik szerint nem volt átgondolt Budai Gyulának, a magyar Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti kapcsolatokért felelős államtitkárának az a kijelentése, amit egy interjúban tett a székely pityókáról.
Bővebben...
 
Újraindíthatják a fiatal agrárvállalkozók induló támogatását célzó pályázati kiírást
2013. április 28. vasárnap
ImageAz év második felében újraindíthatják a fiatal agrárvállalkozók induló támogatásához szükséges pályázati kiírást – jelentette be Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter.
Bővebben...
 
Fokozott ütemben veszik át a területalapú igényléseket Hargita megyében
2013. április 12. péntek
ImageFokozott ütemben veszik át a területalapú igényléseket Hargita megyében – közölte a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség igazgatója, aki hozzáteszi: a jelek szerint minden érdekelt gazda a határidő lejárta előtt be fogja tudni nyújtani iratcsomóját az intézményhez.
Bővebben...
 
Feltételekhez kötik a földvásárlást
2013. március 17. vasárnap
Nem tart attól a bukaresti mezőgazdasági minisztérium, hogy a hazai termőföld-vásárlási moratórium 2014. januári lejárta után külföldiek tömegesen fognak „bevásárolni” Romániában.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 55 - 72 / 905