erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Kampányol a Szatmár megyei agrárkamara
2014. január 30. csütörtök
ImageIntenzív tájékoztató kampányba kezd a Szatmár megyei agárkamara. Egyrészt a gyümölcsösök újratelepítését célzó támogatási programot kívánják népszerűsíteni, másrészt pedig arra hívják fel a gazdálkodók figyelmét, hogy idéntől kötelező a helyes mezőgazdasági és környezeti állapot biztosítására vonatkozó EU-s szabálozás betartása,
Bővebben...
 
Ha dolgozni, élni hagynák a hazai kertészeket
2014. január 30. csütörtök
ImageKomlósi Imre feketegyarmati nagybani zöldségtermesztőt azért keressük meg minden évben, mert a munkamódszereiben, a termesztési eljárásaiban folyamatosan alkalmazkodni próbál a legkorszerűbb, leghatékonyabb technikához. A vele készült riportban több újszerű eljárással is megismerkedhetünk.
Bővebben...
 
A kínaiak farmokat is vásárolnának nálunk
2014. január 29. szerda
ImageDaniel Constantin mezőgazdasági mi­niszter sajtótájékoztatóján közölte, hogy újra találkozott Kína küldöttségével, és kiderült, hogy az ázsiai befektetők farmokat is vásárolnának nálunk.
Bővebben...
 
Magyar bor a Qatar Airways fedélzetén
2014. január 28. kedd
ImageMegállapodás született a Qatar Airways és a Dereszla Pincészet között, mely értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál.
Bővebben...
 
Román módra termelni és enni
2014. január 25. szombat
ImageAki egy romániai nagyáruházba – szuper- vagy hipermarketbe belép, élelmiszerekből olyan hihetetlen árubőséget talál, amiről, mondjuk húsz éve, álmodni se mert volna a hazai vásárló.
Bővebben...
 
Új kiadvánnyal népszerűsítik a megzőgazdálkodást
2014. január 21. kedd
ImageHargita Megye Tanácsa által támogatott, V–VII. osztályosoknak szóló kiadványt mutattak be az érdeklődő tanároknak, mezőgazdasági szakembereknek és újságíróknak január 21-én a csíkszeredai megyeháza márványtermében.
Bővebben...
 
Dániai állásajánlatok
2014. január 20. hétfő
ImageAz Országos Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség az Arad megyei ügynökségnek is elküldte a dániai állásajánlatokat, népszerűsítés céljából. A dániai munkaadó 35 mezőgazdasági munkahely (földiepergyűjtés) betöltésére keres jelentkezőket.
Bővebben...
 
Bevallásos alapon kell adózni az otthoni pálinkafőzésért
2014. január 20. hétfő
ImageBevallásos alapon kell majd az otthoni pálinkafőzés nyomán jövedéki adót fizetni, mivel a kormány azt tervezi, hogy beszünteti a lepárló berendezések hatósági zárolásának gyakorlatát
Bővebben...
 
Tetőtéri üvegházak lesznek Brüsszelben?
2014. január 18. szombat
ImageA világ lakósságának fele már városokban él. Kevesebb mint két generáció múlva 6.3 milliárd ember fog városokban, házakban élni. Következtetések?
Bővebben...
 
Az új Közös Agrárpolitika a kisgazdákat részesíti előnyben
2014. január 18. szombat
ImageSzilágy megyei önkormányzati találkozót tartottak pénteken délelőtt Szilágycsehben, a rendezvényen a megye önkormányzati képviselői, polgármesterek, megyei tisztségviselők vettek részt.
Bővebben...
 
Băsescu: a külföldiek csak annyi földet vásárolhassanak nálunk, amennyit mi náluk
2014. január 15. szerda
Traian Băsescu államfő azt javasolta kedden, hogy a külföldiek csak a saját országukban létező földvásárlási korlátok között vehessenek Romániában termőföldet.
Bővebben...
 
Az EU mezőgazdaságát 2014-től mérsékelt fellendülés jellemzi
2014. január 14. kedd
ImageAz EU mezőgazdaságát 2014-től mérsékelt fellendülés jellemzi, a tej-, sertés- és szárnyaságazat felfutása várható, a gabonapiacon pedig a bioüzemanyagok iránti kereslet hozhat pozitív változást
Bővebben...
 
Földvásárlás: Băsescu visszaküldte a szigorításról szóló törvényt
2014. január 10. péntek
Visszaküldte megfontolásra a parlamentnek a földvásárlás feltételeinek szigorításáról szóló törvényt Traian Băsescu államfő kedden, így a jogszabály egyelőre nem lép hatályba.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 37 - 54 / 905