erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Sok a krumpli és nincs ára
2011. szeptember 27. kedd
ImageHektáronként négy tonnával több krumpli termett idén, mint tavaly: idén 22 tonna burgonyát gyűjtöttek be egy hektárról a gazdák.
Bővebben...
 
A műtrágyázás veszélyei
2011. szeptember 23. péntek
ImagePécskán is megállt a túlzott műtrágyázás veszélyeire a figyelmet felhívni hivatott országos tájékoztatási karaván.
Bővebben...
 
Szüret: nem minden borvidéken jó a terméshozam
2011. szeptember 23. péntek
ImageBár a szüretelés még nem mindenhol fejeződött be, az erdélyi és a partiumi termelők eltérően nyilatkoznak a terméshozamról és minőségéről. Míg a Küküllő mentén és az Érmelléken kiváló szőlőtermésre számítanak, a szatmári gazdák idén 20–40 százalékos terméskieséssel számolnak.
Bővebben...
 
Veszélyben a jövő évi termés?
2011. szeptember 23. péntek
ImageA szárazság miatt egyelőre nincs ok aggodalomra, ám a 2012-es évi termést negatívan befolyásolhatja, ha szeptember végéig vagy október elejéig nem lesz eső – jelentette ki Emil Boc kormányfő.
Bővebben...
 
Panaszkodnak az aradi virágárusok
2011. szeptember 21. szerda
ImageTöbb Arad megyei virágüzlet, illetve -raktártulajdonos panaszkodik, hogy kifogytak a legkeresettebb fajtákból és nem tehetnek eleget megrendeléseiknek, mert a vámzárlat miatt nem kapták meg a hollandiai árut.
Bővebben...
 
Növelnék a támogatott területek nagyságát
2011. szeptember 21. szerda
A Romániai Mezőgazdasági Termelők Országos Szövetsége (FNPAR) szeretné, ha 8,7 millió hektárról 10,2 millió hektárra nőne azoknak a területeknek a nagysága, amelyek az egyszeri kifizetési rendszeren keresztül kapnak támogatást.
Bővebben...
 
Kitört a tulipánháború
2011. szeptember 19. hétfő
ImageA román hatóságok a hétvégén – baktériumos fertőzés veszélyére hivatkozva – feltartóztattak minden, Hollandiából érkezett virág- és tulipánhagyma-szállítmányt.
Bővebben...
 
Több mint nyolcmillió tonna a búzatermés
2011. szeptember 19. hétfő
Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter pénteken Besztercén közölte, hogy az idei búzatermés több mint nyolcmillió tonnát tesz ki, amiből több mint négymillió tonna exportra vár, és mint mondta, ez azt jelenti, Románia ismét „gabonatár” lesz.
Bővebben...
 
Rekord kukoricatermés várható
2011. szeptember 19. hétfő
ImageAkár 11 millió tonna kukoricatermésre is számíthatunk idén – mondta Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter.
Bővebben...
 
Szilvaünnep Oroszhegyen, kölcsönkért gyümölccsel
2011. szeptember 15. csütörtök
ImageBár idén egyáltalán nem termett szilva Oroszhegyen, a Szilvanapok elnevezésű rendezvényt mégis megrendezték, már csak azért is, mert az udvarhelyszéki település ország-, világszerte híres szilvapálinkájáról.
Bővebben...
 
Emlékek a világelsőségről - Régi idők szép napraforgói
2011. szeptember 14. szerda
ImageA nyolcvanas években közhely volt, hogy Románia világelső a napraforgó kutatásában és feljavításában. 1989 után elveszítette a helyét, elsősorban annak következtében, hogy a funduleai kutatóintézet dolgozói átigazoltak magáncégekhez.
Bővebben...
 
Kinek a levét isszuk: osztrák és olasz tulajok a szőlőhegyen
2011. szeptember 13. kedd
ImageA legnevesebb romániai szőlővidék a Dealu Mare: nem véletlen tehát, hogy ebbe a zónába érkezett a legtöbb külföldi befektető, hogy bort termeljen ott.
Bővebben...
 
Támogatott biogazdák: hárommillió eurót oszthat szét az APIA
2011. szeptember 12. hétfő
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium idén is támogatást nyújt azoknak a termelőknek, akik a biogazdálkodás-szabványoknak megfelelően gazdálkodnak – jelentette be sajtóközleményben a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA).
Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 181 - 198 / 905