erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Tematikus tanulmányút partiumi és közép-erdélyi gazdák számára
2014. február 21. péntek
Az Érmelléki Gazdák Egyesülete szervezésében, a magyarországi Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával összesen 9 erdélyi kistérségi gazdaegyesület 42 képviselője járt a közelmúltban Heves megyében, kétnapos tanulmányi úton.
Bővebben...
 
Márciustól ismét igényelhetnek területalapú támogatást a gazdák
2014. február 21. péntek
Márciustól ismét igényelhetnek területalapú támogatást a Hargita megyei gazdák. A Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség szakemberei megkezdték az idei kampány előkészítését.
Bővebben...
 
Marin Anton: mindenki örül a hétvégi hipermarket-bezárási ötletnek
2014. február 20. csütörtök
ImageSem a munkahelyeket, sem a pénztárcánkat, de még a nagyobb üzletek piaci részesedését sem érintené azok hétvégi bezárása – nyilatkozta a törvénytervezet kiötlője a Pénzcsinálóknak.
Bővebben...
 
Hétvégente bezárnák a hipermarketeket a hazai termelők támogatása céljából
2014. február 20. csütörtök
ImageFebruár 12-én a képviselőház mezőgazdasági szakbizottságában Marin Antonnak, a bizottság PNL-s alelnökének javaslatára egy olyan – az élelmiszertermékek forgalmazására vonatkozó 321/2009-es törvényt módosító – javaslatot vitattak meg, amelynek alapján a hazai termelők támogatása céljából hétvégente bezárnák a hipermarketeket.
Bővebben...
 
Băsescu módosításaival fogadta el a földvásárlási törvényt a képviselőház is
2014. február 19. szerda
Elfogadta Traian Băsescu államfő kifogásait és az általa javasolt kölcsönösségi elvet a képviselőház, és új formában szavazta meg kedden a külföldiek földvásárlását szabályozó törvényt.
Bővebben...
 
Budapesten lesz az év egyik legfontosabb nemzetközi mezőgazdasági találkozója
2014. február 19. szerda
A világ családi gazdálkodásainak felvirágoztatása érdekében találkoznak a magyar fővárosban március 5-én és 6-án az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tagországainak miniszterei, tudósok és civil szervezetek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), az esemény házigazdája.
Bővebben...
 
Tavaly 3,5 százalékkal bővült a román gazdaság
2014. február 16. vasárnap
Minden várakozást meghaladó mértékben nőtt tavaly a román gazdaság, a GDP 3,5 százalékkal bővült - derült ki a román statisztikai intézet pénteki jelentéséből.
Bővebben...
 
Hétvégi tiltás a szupermarketeknek?
2014. február 14. péntek
ImageA helyi termelők előnybe részesítése érdekében zárva tartanák az országos hálózattal rendelkező romániai üzletláncokat szombat délután 14 órától hétfő reggelig – derül ki abból a törvénytervezetből, melyet a parlament mezőgazdasági bizottsága tárgyal.
Bővebben...
 
Támogatást várnak a háromszéki gazdák
2014. február 14. péntek
Bodokon tartották évi gyűlésüket az Olt menti települések gazdái. A jelenlévők köre meglehetősen tág volt, a meghívottak között szerepeltek agrárpolitikát kidolgozó politikusok, a végrehajtásban tevékenykedő szakemberek, önkormányzati vezetők, a gazdák érdekképviselete és az ágazatban dolgozók is.
Bővebben...
 
Bekerült a kölcsönösségi elv a külföldiek földvásárlását szabályozó törvénytervezetbe
2014. február 12. szerda
Bekerült a Traian Basescu államfő által javasolt kölcsönösségi elv a külföldiek földvásárlását szabályozó törvénytervezetbe. Az átdolgozott változatot ma fogadta el a szenátus.
Bővebben...
 
Nemzeti büszkeségünk, a Pálinka legrangosabb seregszemléje - Országos Pálinkaverseny 2014
2014. február 11. kedd
ImageFelhívás - A Pálinka Nemzeti Tanács az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló VM rendeletben foglalt felhatalmazás alapján az idén új alapokra helyezve rendezi meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.
Bővebben...
 
A háromszéki cukorrépa-termelők kilátásai
2014. február 11. kedd
ImageKétszáz gazda vett részt a botfalusi cukorgyár mellett működő Cukorrépa-termesztők Egyesülete pénteki közgyűlésén. A létszám messze meghaladta az elvártat, száztíz gazda jelezte részvételét, százötvenre számítottak – mondta az egyesület elnöke, dr. Becsek László agrármérnök. Többek között a 2014-re érvényes termelési szerződésről döntöttek a jelenlévők.
Bővebben...
 
Ismét helyzetbe hoznák a Szatmár megyei szőlősgazdákat
2014. február 07. péntek
Szakmai alapokra helyeznék a térségbeli borászatot, emellett pedig garantálni kívánják a versenyek tisztaságát a nemrég alakult Szatmár Megyei Hegyközség alapítói, akik szerint csakis akkor lesz lehetőség fellendíteni a borturizmust, illetve elérni azt, hogy az üzletek polcaira kerüljenek a helyi szőlősgazdák borai, ha rendet teremtenek az ágazatban.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 19 - 36 / 905