erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
GoodWine 2011 - VI. Nemzetközi borvásár
2011. november 16. szerda
ImageA hivatalos megnyitóra 2011 november 18.-án 12 órakor kerül sor Bukarestben, Hotel Pullman, World Trade Plaza.
Bővebben...
 
Tulipánfajták - képgaléria
2011. november 15. kedd
Image A tulipán(tulipa) egyik legkedveltebb tavaszi virágunk, ma viszont szinte egész télen hajtatható. A mai tulipánok sok faj keresztezéséből előállított hibridek.
Bővebben...
 
A szárazságot sínyli az őszi vetés
2011. november 11. péntek
November közepén járunk, de a tervezetthez képest még mindig harminc százalékkal kisebb területen sikerült elvetniük a gazdáknak a búzát.
Bővebben...
 
Támogatás fiataloknak
2011. november 04. péntek
ImageNovember 28. és 2012. január 13. között lehet pályázni a fiatal gazdák indulását támogató 112-es mezőgazdasági intézkedésre
Bővebben...
 
Értéktelen rekordtermés? - Gondban a háromszéki burgonyatermelők
2011. október 31. hétfő
ImageIdén rendkívüli burgonyatermés örvendeztette meg a háromszéki termelőket, de korai volt az öröm: a raktárakban tonnaszámra álló „székely valuta” nem fogy.
Bővebben...
 
Aloe vera virágzása
2011. október 30. vasárnap
Image Új rovatunkban olvasóinktól érkezett írásokat, képeket, videókat stb. mutatunk be.
Elsőként a Kiss Jenőtől kapott képeket közöljük Bakonytamásiból.
Bővebben...
 
Először rendeznek magyar fűszerpaprika-fórumot Arad megyében
2011. október 28. péntek
ImageNovember 4-én az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete első alkalommal szervezi meg a bemutatóval egybekötött I. Arad Megyei Magyar Fűszerpaprika Fórumot.
Bővebben...
 
Büntetés jár a parlagon hagyott földekért
2011. október 28. péntek
ImageMegbüntetnék azokat a tulajdonosokat, akik nem munkálják meg földjüket. Az erre vonatkozó tervezetet a Mezőgazdasági Minisztérium dolgozta ki és elküldte a kormánynak jóváhagyásra.
Bővebben...
 
Támogatás a gazdaságokat működtető gazdáknak
2011. október 27. csütörtök
ImageMódosította a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium a félig önellátó mezőgazdasági farmok támogatását szolgáló 141-es intézkedés pályázati procedúráit
Bővebben...
 
Gyümölcsöző csemeteüzlet
2011. október 27. csütörtök
ImageAnnak ellenére, hogy a csapadékhiány miatt a feltételek nem mindenütt a legkedvezőbbek, a szakemberek minél több gyümölcsfacsemete és szőlőoltvány ültetését javasolják ezekben a hetekben, mivel – mint mondják – az őszi plántálás a tavaszival szemben legalább hat hónapi, esetenként akár egy évi előnyt jelenthet.
Bővebben...
 
Tánczos: kedvező az uniós agrárreform
2011. október 24. hétfő
ImageA kistermelők és a fiatal gazdák támogatásának növelését, a nagyobb gazdaságok számára nyújtott szubvenciók korlátozását, valamint a kelet- és nyugat-európai országok között igazságosabban és kiegyensúlyozottabban elosztott mezőgazdasági támogatásokat ígéri az elmúlt héten előterjesztett Közös Agrárpolitikai (KAP) reformtervezet, melyet az Európai Bizottság a 2013 utáni időszakban léptetne hatályba.
Bővebben...
 
Pusztít a műtrágya
2011. október 24. hétfő
ImageAz ember által alakított környezetben egyre ritkábbak a vadon élő növények: ennek a mezőgazdaság intenzifikációja, mindenekelőtt a túlzásba vitt tápanyag-utánpótlás az oka – derítették ki kutatók 29 európai ország adatai alapján. Németország, Ausztria és Svájc agrártájain a legszembetűnőbb a vadon élő növények eltűnése.
Bővebben...
 
Kisgazda párti uniós agrárreform
2011. október 19. szerda
Az elmúlt héten terjesztette elő az Európai Bizottság a Közös Agrárpolitika (KAP) reformtervezetét a 2013 utáni időszakra. A tervezet a kistermelők és a fiatal gazdák aktívabb finanszírozását, a nagy gazdaságok támogatási összegeinek korlátozását, valamint a kelet- és nyugat-európai országok között igazságosabban és kiegyensúlyozottabban elosztott mezőgazdasági támogatások rendszerét tartalmazza.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 163 - 180 / 905