erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Válogatás dániai nyári munkára
2012. január 17. kedd
ImageAz Országos Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség február 15-én munkaerővásárt szervez a dániai mezőgazdasági szektor számára (földieper, málna, borsó és egyéb zöldségfélék és gyümölcsök szedésére), tavasztól nyár végéig, többhetes intervallumokra.
Bővebben...
 
Azonosítják a parlagföldek gazdáit
2012. január 17. kedd
ImageAz ország termőföldje, noha magántulajdonban van, nemzeti vagyont képez, amit úgy adhatunk át az utódainknak, ahogyan azt használjuk.
Bővebben...
 
Ennél sokkal több csapadék kellene
2012. január 11. szerda
Noha a tavalyi év utolsó heteiben az illetékesek elég borúlátóak voltak az őszi vetések fejlődését és állapotát illetően, az elmúlt időszak csapadékai és magasabb hőmérséklete némiképp enyhített a helyzeten. Ez viszont még korántsem elég a boldogsághoz, állítják a szakemberek.
Bővebben...
 
Araszolgat a biopiac
2012. január 10. kedd
ImageRománia 2011-ben 300 000 hektár ökológiailag megművelt területtel rendelkezett, illetve ekkora területen folyt biotermesztés – jelentette be Teodora Aldescu, a mezőgazdasági tárca öko-mezőgazdaságért felelős tanácsadója.
Bővebben...
 
Több pénz a fiatal mezőgazdászoknak
2012. január 09. hétfő
ImageA fiatal farmereknek nyújtott támogatás 25 ezer euróról 40 ezer euróra nő
Bővebben...
 
Magyar kézben román dohány: Magyarországon értékesítik a termést a romániai dohánytermelők
2012. január 05. csütörtök
ImageAz ország nyugati részén működő cigarettagyárak bezárásával számos környékbeli dohánytermesztő maradt mellékjövedelem nélkül. A magyarországi dohányfelvásárlók megjelenése azonban új értékesítési lehetőséget teremtett a romániai gazdák számára.
Bővebben...
 
50%-kal nőnek idén a bérek az APIA-nál
2012. január 03. kedd
A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) alkalmazottai idén átlagosan 50%-os fizetésemelést kapnak.
Bővebben...
 
Mintegy 300 ezer hektáron folyt biotermesztés Romániában
2011. december 29. csütörtök
ImageIdén 200 millió euró értékben exportáltak biotermékeket a romániai gazdák, ez az érték kétszerese a tavalyinak – jelentette be Teodora Aldescu, a mezőgazdasági tárca öko-mezőgazdaságért felelős tanácsadója. A biotermékek legnagyobb részét Németországba, Olaszországba, Görögországba, Svájcba, Hollandiába és Franciaországba szállították.
Bővebben...
 
Tabără: kiváló évet zárt a mezőgazdaság
2011. december 29. csütörtök
Kiváló mezőgazdasági évet zárt Románia a megfelelő időjárási viszonyoknak, illetve a támogatások pontos kézbesítésének köszönhetően – jelentette ki a 2001-es esztendő eredményeit taglaló évértékelő beszédében Valeriu Tabără mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.
Bővebben...
 
Megtelepedési határidő
2011. december 28. szerda
Január 13-ig fogadnak pályázatokat a Fiatal gazdák vidéken történő megtelepedése fejezetnél. Bő két hét áll a fiatal gazdák rendelkezésére, hogy elkészítsék vagy elkészíttessék az agrárkamara szakembereivel a pályázatukat.
Bővebben...
 
Az őszi vetés 80-90 százaléka veszélybe került a szárazság miatt
2011. december 15. csütörtök
A történelmi Bánságnak a Marossal határos részén egész ősszel csak egyszer esett az eső – panaszolják az Arad megyei Németszentpéteren a termelők, akik a szárazság miatt az idén jól jövedelmező repcéről le is mondhatnak. A kőkeményre szikkadt talaj megművelése ráadásul többletköltséggel is járt, mert volt, hogy hektáronként 40 liter – az átlagosnál háromszor több – gázolajat fogyasztottak a traktorok.
Bővebben...
 
Budapesten új egyezményt kötöttek
2011. december 15. csütörtök
December 7-én Budapesten írták alá a romániai Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) és a magyarországi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közötti új egyezményt, amit román részről Florin Marius Faur vezérigazgató, magyar részről Palkovics Péter elnök látott el a kézjegyével.
Bővebben...
 
40 ezer eurót is adnak - Fiatal farmereket toboroznak
2011. november 29. kedd
ImageEttől a héttől január 13-ig nyújthatják be pályázataikat azok a 40 év alatti fiatalok, akik vissza nem térítendő támogatáshoz folyamodnak az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 112-es alpontja szerint. A projekt legfeljebb 40 ezer euróval segíti azokat, akik vidékre költöznének, farmot működtetni.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 145 - 162 / 905