erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Pályázzon a területalapú támogatásra! - VIDEÓ
2012. március 20. kedd
Vákár István, a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizető Ügynökség Kolozs megyei igazgatója számol be a mezőgazdasági vonatkozású uniós- és kormány-pénzek lehívási lehetsőségeiről.
Bővebben...
 
Nem tudják eladni a krumplit a háromszékiek
2012. március 07. szerda
ImageA háromszékiek nem tudják eladni az elraktározott burgonyát, holott áron alúl kínálják.
Bővebben...
 
Adózás a mezőgazdaságban
2012. március 05. hétfő
Kell-e adót fizessen az a kistermelő, aki saját krumplit, sajtot vagy bármilyen más saját előállítású mezőgazdasági terméket értékesít a piacon?
Bővebben...
 
Márciusban megduplázódik a zöldségek ára?!
2012. március 02. péntek
ImageA zöldségek ára márciusban megduplázódik, mivel a kedvezőtlen időjárás miatt a termesztésben gondok adódtak – nyilatkozta tegnap Cristian Rusu, a Hortifruct zöldség- és gyümölcstermesztők szövetségének igazgatója.
Bővebben...
 
Kiárusított telkek: megkétszereződött a külföldi befektetők száma
2012. március 02. péntek
A román kormány képtelen volt megakadályozni a termőföldek kiárusítását azzal a korlátozással, hogy földet csak Romániában bejegyzett társaság vásárolhat – hívja fel a figyelmet a Romániai Mezőgazdasági Termelők Egyesületeinek Szövetsége (LAPAR).
Bővebben...
 
Tisztázzák a gazdaadókat
2012. március 01. csütörtök
A mezőgazdasági tevékenységekből származó jövedelmek megadózásáról tárgyalt a héten Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár és Édler András RMDSZ-es parlamenti képviselő a pénzügyminisztérium adópolitikákért felelős államtitkárával, Dan Lazărral, valamint a minisztérium felelős vezérigazgatójával, Doru Dudaşsal.
Bővebben...
 
Kezdődhet a területalapú támogatás igénylése
2012. február 29. szerda
Március elsején kezdődik a területalapú támogatás (SAPS) igénylési időszaka, idéntől első alkalommal már csak elektronikus formában nyújthatják be a kéréseket a gazdák. Az elmúlt öt évben majdnem kétezerrel nőtt a támogatást kérő Hargita megyei gazdák száma, a támogatott területek mértéke viszont valamelyest csökkent.
Bővebben...
 
Sok külföldi termelési céllal vásárol földet
2012. február 24. péntek
Másfél éve maradt Romániának, hogy tárgyalások útján elérje az Európai Uniónál a külföldi magánszemélyek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítását.
Bővebben...
 
Megadóztathatják a parlagföldeket
2012. február 23. csütörtök
ImageAz új mezőgazdasági miniszter egyik első, legfontosabb intézkedése a jelek szerint a parlagon hagyott földek felé irányul. Stelian Fuia bejelentette, hogy már elkészült a kormányrendelet-tervezet, amely hamarosan a kabinet elé kerül, majd az elfogadását követően bevezetik a megmunkálatlan földek plusz megadóztatását.
Bővebben...
 
X. NYÁRÁDSZEREDAI KERTÉSZNAP
2012. február 20. hétfő
ImageIdén is megrendezésre kerül a Nyárádszeredai kertésznap, immáron 10. alkalommal.
Bővebben...
 
Versenyre kelni a feketezöldséggel?
2012. február 15. szerda
ImageKomlósi Imre feketegyarmati nagybani kertésszel az elmúlt évi munkát értékeljük, illetve az idei termés előkészületeit, kilátásait taglaljuk.
Bővebben...
 
Gazdálkodók, vállalkozók figyelmébe: visszaigényelhetik a bankhitelek kamatait
2012. február 11. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti az érintetteket, hogy azok a gazdálkodók vagy vállalkozók, akik a 206/2011. módosított törvény által jóváhagyott 25/2010. Sürgősségi Kormányrendelet értelmében igényeltek hitelt, kamatainak visszatérítésére folyó év február 15-ig adhatnak be kérvényeket, előzetes jóváhagyásra.
Bővebben...
 
Meghosszabbították a 112-es támogatási programot
2012. február 10. péntek
Februárban is fogadják a pályázatokat a fiatal gazdák indulását támogató 112-es mezőgazdasági program keretében – jelentette be a mezőgazdasági tárca.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 127 - 144 / 905