erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Hervasztó konkurencia: nem hajlandók összefogni az udvarfalvi virágtermesztők
2012. május 17. csütörtök
ImageBár egyesek szerint igény lenne a társulásra, az udvarfalvi virágtermesztők többsége ódzkodik az egyesüléstől. A Maros megyei faluban mintegy ötven család él virágtermesztésből. Szemet kápráztató portékájuk messze földön híres: a virágokat nemcsak Marosvásárhelyen és környékén, hanem a szomszédos megyékben is értékesítik.
Bővebben...
 
Raktárakkal ösztönöznék a gazdákat
2012. május 17. csütörtök
Köz- és magánszféra közti partnerségek létrehozásával karolná fel a gazdákat az állam, amelyek raktárakat biztosítanának a termelőknek, így csökkenne a zöldségek és gyümölcsök ára – jelentette be szerdán a mezőgazdasági miniszter, Daniel Constantin.
Bővebben...
 
Felújítanák az ország területén kiépített öntözőrendszert
2012. május 14. hétfő
Az ország területén kiépített öntözőrendszer felújítását tervezi a Mezőgazdasági Minisztérium.
Bővebben...
 
Agráripari kiállítás Kolozsváron, több mint 250 résztvevővel
2012. május 14. hétfő
ImageErdély legjelentősebb mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és csomagolástechnikai vására zajlott május 2–6. között Kolozsváron. A nemzetközi agráripari kiállításon 10 ezer négyzetméteren 250-nél több külföldi és hazai vállalkozás mutatkozott be, és állította ki termékeit az Expo Transilvania kiállítócsarnokban.
Bővebben...
 
Kiegészítő állami pótlékot kapnak a termelők
2012. május 14. hétfő
ImageA zökkenőmentes őszi vetési kampány biztosítása érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium egy olyan kormányhatározat-tervezetet fogadott el, amely kiegészítő pótlék formájában támogatást juttat a gazdáknak. A pótlék az őszi kultúrák – búza, árpa, repce, tritikálé, rozs – létrehozásának finanszírozását hivatott kiegészíteni.
Bővebben...
 
Reformokat ígér az új miniszter
2012. május 03. csütörtök
ImageReformokat, az ország mezőgazdasági lehetőségeinek hatékonyabb kihasználását, a vidéki környezet fejlesztését, illetve az úgynevezett nadrágszíjparcellák felszámolását ígérte Daniel Constantin, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium élére jelölt politikus.
Bővebben...
 
Agraria - nagykiállítás Kolozsváron
2012. május 03. csütörtök
Image
Bővebben...
 
Bambusz lehet a közeljövő csúcsnövénye?
2012. április 16. hétfő
ImageA bambuszt tartják a közeljövő csúcsnövényének, amelyből textíliát és építményt egyaránt lehet készíteni. Ezek mellett kiváló szén-dioxid elnyelő tulajdonsága segíti az üvegházhatás csökkentését, és nem mellékesen munkát ad a világ szegényebb országaiban élőknek.
Bővebben...
 
Egyre többen pályáznak
2012. április 13. péntek
ImageAz Európai Uniós forráslehívásokat és az elmúlt évek vidékfejlesztési támogatásainak kifizetéseit elemzi Tánczos Barna mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár kabinetje annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az új Közös Agrárpolitika (KAP) előkészítésekor.
Bővebben...
 
Állami kártérítés burgonyatermesztőknek
2012. április 13. péntek
Image7,457 millió lejes állami támogatást hagyott jóvá a kormány, kártalanításkéntazoknak a burgonyatermelő gazdáknak, akiknek a termőterületeit a 2010-es termések miatt karanténba helyezték, tájékoztatott szerdán Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár.
Bővebben...
 
A korai virágzású gyümölcsöknek jelentősen ártott a húsvéti lehűlés
2012. április 13. péntek
Image A korai virágzású gyümölcsökben jelentősebb kárt okozott a hét eleji fagy a nyugati megyékben – tudta meg a Krónika az érintett mezőgazdasági igazgatóságtól, valamint a termelőktől. A fagy a korai fajtájú kajszibarackot, cseresznyét és a meggyet károsította leginkább.
Bővebben...
 
A mezőgazdaság a folyamatos fejlődés motorjává válhat
2012. április 10. kedd
ImageStelian Fuia, mezőgazdasági miniszter pénteken Suceavan azt nyilatkozta, hogy a termelők szövetkezése lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaság a „fejlődés folyamatos motorjává” váljék, hangsúlyozta, „a társulás még senkit sem ölt meg”.
Bővebben...
 
A mezőgazdasági miniszter támogatja a termelők szövetkezését
2012. április 08. vasárnap
A mezőgazdasági miniszter, Stelian Fuia kifejtette, az ágazat fejlődése szempontjából szükség van a társulásra.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 126 / 905