erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Megkülönböztetett területalapú támogatás
2013. december 04. szerda
Share this!
A mezőgazdasági miniszter múlt hét végén újból megerősítette elhatározását, miszerint a területalapú támogatás nagy­sága változó lenne a birtokolt, illetve megművelt terület mérete függvé- nyében. A szakminiszter Brăilán tett látogatásakor ismertette újból elgondolását.

Eszerint a gazdaságokat három csoportba rangsorolnák: 1 és 5 hektár közöttiek, 5 és 30 hektár közöttiek, valamint 30 hektáron felüliek. A tárcavezető a legfontosabbnak tartja az 5 és 30 hektár közötti gazdaságokat, ezek is kapnák a legtöbb támogatási pénzt hektáronként. A 30 hektárnál nagyobbaktól a közvetlen területalapú támogatás 7,5 százalékát venné el, ugyanennyit a kisgazdaságoktól is, amely összeg az 5 és 30 hektár közöttiekhez kerülne. Véleménye szerint így lehet ösztönözni a kisgazdaságokat, hogy társuljanak, s ezzel nagyobb hektáronkénti területalapú támogatásban részesülhessenek.

A miniszter egy másik törvénytervezetet is ismertetett: jövőtől a mezőgazdasági területek és az erdők telekkönyvezését a 2014 és 2020 közötti új uniós pénzekből és állami támogatásokból szeretnék megoldani. A törvénykezdeményezést a liberálisok nyújtották be, és eddig megkapta a szenátus és a képviselőház jogi bizottságának beleegyezését. Hátravan még a képviselőházi szavazás, és a miniszter szerint hamarosan ott is kedvező szavazat születik. A kormány uniós pénzekből 500 millió eurót szánna erre a célra az új költségvetésben, amelyhez a hazai költ­ségvetésből is lehetne pótolni. A telekkönyvezési támogatás 400 lej lenne birtokonként.

Incze Péter,www.3szek.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >