erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
On-line látható a piaci kínálat Marosvásárhelyen
2013. december 03. kedd
Share this!
ImageA marosvásárhelyi tanács múlt heti ülésén jelentette be Vasile Filimon, a Piacigazgatóság vezetője, hogy november 28-tól, csü- törtöktől a városlakók a www.piete-tgmures.ro honlapon otthon- ról, on-line követhetik az öt vásárhelyi piacon lévő árufelhozatalt, illetve az aznapi átlagárakat.

A piacigazgató szerint a beruházás egyedülálló Romániában, Marosvásárhely az első város, ahol sikerült gyakorlatba ültetni a rendszert, amelynek köszönhetően a piacokon elhelyezett ka- merák felvételeit a vásárlók az interneten otthonról is követhetik, a számítógép előtt ülve szerezhetnek tudomást arról, hogy éppen ott van-e az árus, akitől vásárolni szoktak, milyen zöldségek, gyümölcsök kaphatók aznap a város öt élelmiszerpiacának egyikén, illetve a portál készítői naponta frissítik az aznapi átlagárak jegyzékét.

Filimon azt ígérte, tavasztól tovább fejlesztik a rendszert, azaz a számítógép előtt ülő vásárlók a felvételeket annyira közel hozhatják majd, hogy lássák, egy-egy adott asztalon milyen termékek és árcímkék szerepelnek.

A piacigazgató tanácsülésen való jelenlétét kihasználva Olimpiu Sabău Pop szóvá tette, a tanács több alkalommal is kérte, lépjenek annak érdekében, hogy a vásárhelyi piacokon valóban a termelők kapjanak helyet, ne pedig zömében azok a viszonteladók, akik megszerzik a termelői bizonylatot.

Mivel Filimon azt állította, hogy egy nemrég elkészített statisztika értelmében a vásárhelyi piacokon az árusok 88(!!!) százaléka termelő, Sabău válasza a következő volt: „Ha nem tudják megkülönböztetni a termelőt a viszonteladótól, nézzen rá a kezükre, látszik, hogy munkás kéz vagy sem” – fogalmazott.

Erre a piacigazgató azzal érvelt, hogy várni kell egy kedvezőbb törvényre, mivel jelenleg ha valaki felmutatja neki a termelői bizonylatot, nem utasíthatja el.

Menyhárt Borbála, www.e-nepujsag.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >