erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Egyesületbe tömörültek a piacok
2013. június 09. vasárnap
Share this!
ImageEgyesületet alapítottak a piacokat működtető közintézmények és kereskedelmi társaságok, az új szervezet székhelye Nagyszebenben lesz.

Az egyesület közleményben jelezte, hogy eddig huszonnégyen csatlakoztak az ország különböző régióiból, a szervezet azonban minden piacot működtető társaság és intézmény számára nyitott, sőt minél több tagot szeretnének felvenni. Az érdekvédelmi egyesület elsődleges célja a minőségi hagyományos termékek népszerűsítése, amelyet elmondásuk szerint közösen fellépve jóval hatékonyabban meg lehet valósítani.

„A vásárlóknak minőségi szolgáltatást szeretnénk nyújtani, amely eleget tesz az élelmiszer-eladással kapcsolatos európai uniós előírásoknak is. Az egyesület létrehozását azért tartottuk elengedhetetlennek, mert a piacoknak támogatásra van szükségük, az egyes létesítmények érdekeit pedig csakis közös erővel védhetjük meg” – hangsúlyozta a szervezet.

A közlemény szerint ugyanakkor a tagok minél hamarabb megvizsgálják és elemzik a piacok működtetésének nehézségeit, és javaslatokat fogalmaznak meg egy számukra előnyös jogi keret megalkotására. Az érintettek szerint elsősorban átláthatóságra van szükség, hogy megszűnjön a piacokon a tisztességtelen konkurencia. Az egyesület széleskörű lobbitevékenységet is folytatna a piacok minél nagyobb politikai és társadalmi támogatottsága érdekében.

A mezőgazdasági minisztérium egyébként nemrég jelentette be, hogy módosítaná a hagyományos termékekre vonatkozó jogszabályt, miután kiderült, hogy egyre több termelő és árus indokolatlanul szerzett engedélyt tradicionális termékek árusítására.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >