erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
A zöldségszükséglet 70%-át importáljuk
2012. november 07. szerda
Share this!
ImageRománia a zöldségszükségletének 60-70 százalékát importálja, bár a román termékek egy része nem jut a piacra, jelentette ki csütörtökön Achim Irimescu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.

A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Irimescu elmondta, nemrég ellátogatott az Olt megyei Vişina településre, ahol rálelt egy nagyon jó minőségű termékekkel teli raktárra.

„Az ottaniaknak nem volt ahol eladniuk a termékeket, és mesélték nekem, hogy annak idején, 1990-ig naponta 70 tonna zöldséget szállítottak el a környékről vonattal. A statisztikai adatok szerint Románia jelenleg a zöldségszükséglet 60-70 százalékát importálja, nekünk meg vannak olyan termékeink, amelyek nem jutnak a piacra. Ez pedig tragédia. Nagy szerencsétlenség történt Romániában” – fejtette ki az államtitkár.

Rámutatott, raktárakra van szükség, amelyekben összegyűjtenék a termékeket, és ezzel kapcsolatot teremtenének a piaccal is.

Tavaly Románia az ötödik volt az európai gabonaexportőrök sorában, viszont importálja a sertéshúst és a marhahúst.

„Ez pedig szerintem tragédia” – mondta.

A tárca képviselője elmondta, az elmúlt években befektetések születtek a húsfeldolgozás ágazatában, viszont már kevés a vágnivaló állat.

„Megtöltöttük az országot vágóhidakkal, amelyek azonban nincs mit levágjanak. Ezek gyakorlatilag mind lefoglalt összegek, és mi reméljük, hogy lassan-lassan feléleszthetjük legalább a létrehozott egységek egy részét, tekintve, hogy sok ezek közül csődbe ment” – mondta még az államtitkár.

Mediafax / www.nyugatijelen.com
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >