erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Constantin: nőnek az agrártámogatások
2012. október 25. csütörtök
Share this!
ImageA mezőgazdasági minisztérium által összesített adatok szerint a csapadékmentes nyári időjárás miatt az őszi terméshozam legalább 20 százalékkal csökkent az előző évhez képest – jelentette be Daniel Constantin tárcavezető.

Továbbá bejelentette, az aszálykárt szenvedett gazdák mielőbbi kártalanításáért Brüsszelben is szót emelt, a mezőgazdasági miniszterekkel folytatott találkozó alkalmával. A tárcavezető elmondta: azt szeretné, ha ez évtől a területalapú támogatásokra adott előleget 50 százalékról 80 százalékra emelnék.

Victor Ponta miniszterelnök pedig tegnap közölte: a pénteki kormányülés napirendjén szerepel a károsult gazdáknak nyújtott támogatások növelését célzó határozattervezet is. A miniszterelnök szerint a költségvetés-módosítással egy időben a kormány több pénzt irányít át az agrárszektor támogatására. Rareş Niculescu demokrata-liberális EP-képviselő egyébként a téma kapcsán úgy nyilatkozott: a kormány által nyújtott, hektáronkénti 100 lejes támogatás nem több mint olcsó kampányfogás.

„A károk enyhítésére közel sem elég ez az öszszeg, december 9-én a mozgósításra talán elég lehet” – jegyezte meg a Beszterce-Naszód megyei politikus.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >