erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
158 eurót kaphatnak
2012. október 16. kedd
Share this!
A gazdálkodók idén legtöbb 158 eurót kaphatnak hektáronként a területalapú támogatással, mely összeg magába foglalja az EU-tól érkező és az állami költségvetésből fizetendő alapokat is , jelentette ki Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter, rámutatva, hogy tavaly ez az összeg 132 euróra rúgott.

Az EU-hoz való csatlakozáskor, 2007-ben a referencia-területet 7 millió hektárra becsülték, 2012-ben 9,7 millió hektárra kértek támogatást.

„Egyrészt nagyon örvendünk annak, hogy egyre több megmunkált területünk van. Másrészt azonban a helyzet az, hogy ahogy nőnek ezek a területek, úgy csökken majd le a kiutalt összegek százaléka 2014 január elsejére” – mondta Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter hétfőn, egy sajtótájékoztatón.

Az EU-tól 107,7 eurót kapnak a gazdálkodók egy hektárra, az állami költségvetésből pedig legtöbb 50 eurót kaphatnak egy hektárra az idén.

„Így egy hektárra legtöbb 158 eurót kaphat egy gazdálkodó az idén” – mondta a miniszter.

Az idei évnek megfelelő támogatásokat 2013-ban kapják meg a gazdálkodók, de létezik egy 50 százalékos előleg, amely az uniós alapokból érkezik, és ezt keddtől kezdődően kérhetik a gazdálkodók.

Mediafax / www.nyugatijelen.com
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >