erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Átláthatóbbá válhat a támogatásrendszer
2012. szeptember 27. csütörtök
Share this!
ImageA mezőgazdasági támogatások átláthatósága érdekében új szabályozással állt elő kedden az Európai Bizottság a támogatásban részesülők adatainak közzétételéről.

A lépést az tette szükségessé, hogy az Európai Unió Bírósága 2010. november 9-én részlegesen érvénytelenítette az erről szóló uniós szabályozást. A bíróság megítélése szerint az a szabályozás – azzal, ahogyan rendelkezett a mezőgazdasági támogatási alapok egyéni kedvezményezettjei személyes adatainak közzétételéről – ellentmondott a személyes adatok védelméhez fűződő jognak.

Az új előírások Dacian Cioloş mezőgazdasági EU-biztos szerint figyelembe veszik az Unió legfőbb bírói testületének aggályait, ugyanakkor igyekeznek eleget tenni az átláthatósági követelményeknek is. Egyfelől bizonyos összeghatár alatt közzétételi korlátokat állítanak fel az egyéni kedvezményezettek személyes adatait illetően, másfelől részletesebb tájékoztatást várnak el a tagállamoktól abban a tekintetben, hogy milyen jellegű támogatást milyen fajta tevékenységre ítéltek meg.

Az adatok közzétételét szigorúan ahhoz kötik, hogy azt elengedhetetlenné tegye az uniós pénzek felhasználása fölötti nyilvános ellenőrzésgyakorlás szempontja. Számítások szerint a kistermelők olyan köre kerül ki a közzétételi kötelezettség alól, amely a mezőgazdasággal foglalkozók mintegy harminc százalékát jelenti, ugyanakkor az EU mezőgazdasági összterületének csupán 3 százalékán gazdálkodik.

www.kronika.ro / MTI
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >