erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
A terméshozam miatt aggódnak a zöldség- és gyümölcstermesztők
2012. augusztus 30. csütörtök
Share this!
ImageAz országos zöldség- és gyümölcstermesztők Matca nevű egyesületének friss felmérése szerint várhatóan több mint 40 százalékkal csökken az idei terméshozam a gazdák pénzügyi problémái, valamint az időjárás miatt – adta hírül Mircea Croitoru, a szervezet elnöke.

„Az aszály mellett az sem segítette a munkánkat, hogy a mezőgazdasági minisztérium semmilyen fajta támogatást nem nyújtott a termelőknek. Egészen egyszerűen az sem tűnt fel a kormánynak, hogy egyre több gazda hagy fel a termeléssel, mivel alaptőkéje sincs a munkálatok elkezdésére. Emellett a rendkívüli szárazság is nehezítette a munkát: köztudott, hogy az öntözést nagyon kevesen engedhetik meg maguknak” – magyarázta az országos zöldség- és gyümölcstermesztők egyesületének elnöke.

Az eddigi felmérések alapján rendkívül gyenge alma- és szilvatermésre számíthatunk, a mezőn termesztett zöldségfélék nagy része pedig teljesen tönkrement. Mircea Croitoru szerint nem valószínű, hogy a zöldség- és gyümölcsfélék jelentősen drágulni fognak az őszi hónapokban, és úgy véli, az árnövekedés a viszonteladók számlájára írható. „Tudomásom szerint a termelők átlagban 1,2 lejért árulják az uborka kilogrammját, egy kiló paradicsom pedig 2 lejbe, a káposzta 2,5 lejbe, a paprika 2 lejbe kerül. A viszonteladók miatt legtöbb esetben sajnos ennek duplájáért kínálják a standokon a legkeresettebb zöldségféléket” – mondta az érdekvédelmi szervezet vezetője.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >