erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Ökogazdaságok támogatására is igényelhető segély
2012. augusztus 25. szombat
Share this!
A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinél október 15-ig nyújthatnak be támogatási kéréseket azok a termelők, akik ökogazdaságokat vezetnek.

A korábbi kiírásoktól eltérően a támogatást ezúttal azok a növénytermesztők és állattenyésztők is igényelhetik, akiknek van tartozásuk a helyi vagy az állami költségvetésbe.

A kifizetési és intervenciós ügynökség közlése szerint a támogatás keretösszege egymillió euróval több, mint az előző években. A biogazdálkodás támogatására a kormány idén 4,098 millió eurót különít el: 3,139 millió eurót a növénytermesztői szektor, 959 000 eurót pedig az állattenyésztők részére, amely a méhészeti ágazatot is magában foglalja – adta hírül az APIA.

A támogatást azok igényelhetik, akik be vannak jegyezve az ökológiai mezőgazdálkodási rendszerbe, vagy a hagyományos termelésről a biológiai termelésre való áttérés időszakában vannak. Az igénylők – a 2008. évi 44-es számú sürgősségi kormányrendelet alapján – lehetnek ökotermelésre jogosított magán- és jogi személyek vagy pedig családi vállalkozások. Az Ökogazdálkodók Országos Szövetségének (Bio-Románia) jelentése szerint egyébként az elmúlt évhez képest megduplázódott a biotermesztéssel foglalkozók száma Romániában: míg tavaly valamivel több mint 10 ezer termelő szerepelt a nyilvántartásban, idén már 20 350 gazda foglalkozik ellenőrzött biogazdálkodással.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >