erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Raktárakkal ösztönöznék a gazdákat
2012. május 17. csütörtök
Share this!
Köz- és magánszféra közti partnerségek létrehozásával karolná fel a gazdákat az állam, amelyek raktárakat biztosítanának a termelőknek, így csökkenne a zöldségek és gyümölcsök ára – jelentette be szerdán a mezőgazdasági miniszter, Daniel Constantin.

Arra a kérdésre, hogy mivel magyarázza a zöldségek és gyümölcsök termelői és piaci ára közti nagy különbséget, a tárcavezető több okot is felsorolt. A kultúrák létesítésének késését és a piaci szervezettség hiányát említette, ami a termelők helyett a viszonteladók és a forgalmazók nagyobb bevételéhez vezet.

A miniszter megoldásként megjegyezte: létre kell hozni és ösztönözni kell továbbra is a termelői csoportosulásokat, hogy minél több személy tartozzon egy ilyen szövetkezethez.

Az állam raktárak létrehozásával támogatná a társulásokat, gazdákat.

A termelők a termeléssel foglalkozzanak, ahogy ez normális, a raktár, az eladó pedig azok terményeinek eladásával. Így olcsóbb és jobb minőségű termékeink lesznek, valamint a gazdák azzal foglalkoznak, amit tanultak, és élvezik annak profitját – tette hozzá a miniszter.

A gazdasági mutatóktól függően ezeket a szövetségeket 5-10 éves megvalósulási periódusra osztotta be a tárcavezető. Szerinte, ha fejlődőképesek lesznek a partnerségek, akkor az állam visszalép, és a szövetségeknek marad a raktár.

www.manna.ro/mediafax
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >