erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Kiegészítő állami pótlékot kapnak a termelők
2012. május 14. hétfő
Share this!
ImageA zökkenőmentes őszi vetési kampány biztosítása érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium egy olyan kormányhatározat-tervezetet fogadott el, amely kiegészítő pótlék formájában támogatást juttat a gazdáknak. A pótlék az őszi kultúrák – búza, árpa, repce, tritikálé, rozs – létrehozásának finanszírozását hivatott kiegészíteni.

„A támogatás hektáronként 200 eurót biztosít a termelőknek, viszont a de minimis keret összege gazdánként nem haladhatja meg a 7500 eurót, azaz a 33000 lejt. Ennek értelmében tehát legfeljebb 150 hektárig lehet a pótlékban részesülni” – olvasható a mezőgazdasági minisztérium közleményében. A támogatási program kedvezményezettjei lehetnek természetes személyenként nyilvántartott mezőgazdasági termelők, de az engedéllyel rendelkező egyéni vagy családi vállalkozásokat vezető gazdák is pályázhatnak. A pályázatok benyújtásának határideje november 16., a dokumentumokat pedig a megyei mezőgazdasági hatóságokhoz kell benyújtani.

A kompenzációs kifizetésekben hozzávetőleg 450 000 gazda részesülhet, mintegy 1 800 000 hektárnyi beültetett területre. Az új kultúrák létrehozása mellett piacorientált üzleti tervek, valamint rövid és középtávú fejlesztési programok elkészítését hivatott finanszírozni, miközben a termelési kiadásokat is csökkenti. A keretösszeget – 80 millió eurót – állami költségvetésből biztosítja a mezőgazdasági tárca.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >