erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Agraria - nagykiállítás Kolozsváron
2012. május 03. csütörtök
Share this!
Image

250 hazai és nemzetközi cég vár

Óriási kínálattal startolt ma a Nemzetközi Mezőgazdasági, Élelmiszer-ipari és Csomagolástechnikai Vásár a kolozsvári Expo Transilvania csarnokban. Az Agrárián körülbelül 250 hazai és nemzetközi cég várja az érdeklődőket a növénytermesztés, állattenyésztés, kertészet, mezőgazdasági gépek és eszközök, élelmiszeripar és csomagolástechnika, ökológiai termékek, oktatás, kutatás, és egyéb mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szolgáltatások területén.

Fellendülés érezhető az állattartásban

Az Agrarián több csarnokban is felvonulnak a kiállítók, külön helyet kaptak például a mezőgazdasági gépek és a fajtiszta tenyészállatok. Külön standoknál ismertetik meg az érdeklődőket az állami támogatási lehetőségekkel. A kiállításra 13 országból érkeztek képviselők. Mi inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen trendek, jelenségek figyelhetők meg jelenleg a hazai piacon. Egyik résztvevő cég képviselője elmondta, hogy Romániában az állattenyésztésnek van leginkább hagyománya és ezen a területen manapság fellendülés érezhető. A kormány felfigyelt a sertésszaporítás terén megnyilvánuló hiányosságokra (túlságosan importfüggő az ágazat), ezért most a hazai szaporítást támogatják.

A közös tervezésé és érdekképviseleté a jövő

Romániában a válság leginkább a kistermelőket, családi vállalkozókat érintette kedvezőtlenül, ezért sokan felismerték, hogy hasznos dolog egyesületekbe tömörülni és együtt próbálni meg a termeléstől az értékesítésig minden lépést megtenni. – mondta el egy biogazdálkodási növényvédő szereket termelő cég képviselője. Ezek a tudatosabban tervező tömörülések sikeresebben veszik fel a versenyt a külföldi piaci résztvevőkkel szemben.

A biogazdálkodás egyre inkább előtérben

Végül a kóstolót sem úsztuk meg. Hogy mit ettünk? A görgénylibánfalvi tejgyár természetes eredetű termékeit mutatta be a vásáron, amelyek közt a füstölt sajt is természetesen készül, nem vegyszerrel pácolt. Nem titkolt szándékuk az eco minősítés megszerzése. Az ő termékeiket volt szerencsénk kipróbálni. Az Agraria vasárnap zár, szombatig reggel tíztől este hatig áll a látogatók rendelkezésére, vasárnap déli kettőig, az Expo Transilvania Kiállítócsarnokaiban.

www.radiocluj.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >