erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Egyre többen pályáznak
2012. április 13. péntek
Share this!
ImageAz Európai Uniós forráslehívásokat és az elmúlt évek vidékfejlesztési támogatásainak kifizetéseit elemzi Tánczos Barna mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár kabinetje annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az új Közös Agrárpolitika (KAP) előkészítésekor.

A mezőgazdasági szaktárca adatai értelmében az eddig benyújtott pályázatok értéke több mint 50 százalékkal meghaladta már az Országos Vidékfejlesztési Programra 2007–2013 között jóváhagyott keretösszeg értékét (10 milliárd eurót).

„A kedvezményezetteknek kiutalt összegek évente nőnek: míg 2010-ben 1 milliárd eurót, 2011-ben másfél milliárd eurót fizettünk ki, az idei év februárjáig pedig 92 millió eurót sikerült kiutalni. Emellett pedig az is jó hír, hogy a 2008, 2009-ben vállalt kifizetéseket Románia teljesítette, több mint 2 és fél milliárd eurót utalva ki a kedvezményezetteknek” – magyarázta Tánczos Barna.

Molnár Róbert államtitkári tanácsos elmondta, legnagyobb arányban a szatmári régióban kötöttek szerződéseket 21 százalékban, ezt követi Târgovişte és Iaşi 16 százalékkal, Temesvár és Gyulafehérvár régiója 12 százalékkal. „A legnagyobb sikernek örvendő intézkedések (2007 óta) a mezőgazdasági vállalatok versenyképességének növelését célzó programok és a LEADER-program, amelyeknél a keretösszegeket majdnem teljes egészében leszerződték. Ezzel szemben a 112-es és a 125-ös intézkedések esetében a rendelkezésre álló pénzalapok felére sem kötődtek szerződések.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >