erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Kínai fokhagymát árulnak a kistermelők
2012. március 30. péntek
Share this!
ImageKínai fokhagymát árulnak helyi termékként, fagyott gyümölcsöt forgalmaznak, nem tüntetik fel az árakat és másodosztályú árut kínálnak első osztályúként egyes piaci árusok Szatmár megyében – derül ki a fogyasztóvédelmi hatóság múlt hónap során végzett ellenőrzéseiből.

A prefektúra által elrendelt, február 27. és március 25. között lezajlott akció keretében három szatmárnémeti piacon, továbbá Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban és Tasnádon vizsgálódott a hatóság, ahol 14 céget és 25 őstermelőt ellenőriztek. A vizsgálat elején – amikor rendkívül hideg időjárás volt – közel 80 kilogrammnyi zöldség és gyümölcs forgalmazását tiltották meg, a szabadtéri árusoknál ugyanis megfagyott kiwit, almát, körtét, paprikát, salátát és mandarint találtak.

Több esetben bírságoltak olyan forgalmazókat, akik nem megfelelőképpen tüntették fel a vételárat. A termékek eredete körül is akadtak bőven gondok – egy erdődi őstermelőnél például a saját portéka között Kínában termesztett fokhagymát is találtak. Nem volt ritka eset az sem, hogy másodosztályú árut első osztályúként forgalmaztak. A mérlegekkel is akadtak bőven gondok, melyek közül összesen 8 esetében állapították meg, hogy nem eléggé pontosak. A forgalmazott áruk mennyiségével is voltak problémák, akadtak olyan kereskedőre is például, akinek 50 kilogrammnyi hagyma értékesítésére volt jóváhagyása, azonban hagyma helyett 150 kilogramm almát találtak nála.

Babos Krisztina, www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >