erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Márciusban megduplázódik a zöldségek ára?!
2012. március 02. péntek
Share this!
ImageA zöldségek ára márciusban megduplázódik, mivel a kedvezőtlen időjárás miatt a termesztésben gondok adódtak – nyilatkozta tegnap Cristian Rusu, a Hortifruct zöldség- és gyümölcstermesztők szövetségének igazgatója.

A kedvezőtlen időjárás miatt számos országban gondok adódtak a termesztésben, a kínálat így csökken, és az árak megduplázódnak – mondta Rusu Stelian Fuia mezőgazdasági miniszter jelenlétében a Popeşti-Leordeni-ben, az üvegházaknál tett látogatás során.

„Az említett gondok a termelés költségeiben tükröződnek. Legalább egy hónapos késés lesz a román zöldségek termesztésében – saláta, paradicsom, uborka és egyebek –, a drágulás mostantól számítva 100%-os lesz. Az importőrök már tudják, hogy gondjaink vannak, tudják, hogy károk keletkeztek, és ez az árakban is látszik” – mondta Rusu. Ő egyébként azt hiszi, hogy mihelyt az árak emelkednek, azok 2012 folyamán szinten maradnak.

„A termesztési ciklus egésze érintett lesz, különösen márciusban és áprilisban, de egész évben lesz egy egy-másfél hónapos késés. Két típusú veszteséggel számolunk: egyet a kedvezőtlen időjárás okozott, sérült ugyanis az üvegházak infrastruktúrája, a másik gazdasági veszteség, amely a késés, a javítások, a vetőmaggal kapcsolatos veszteségek miatt keletkezett” – fejtette ki Rusu.

„Én nem hiszem, hogy éppen kétszeresére emelkednek az árak, a következő napokban meglátjuk, mi történik. De valószínűleg márciusban kisebb lesz a saláta- és uborkakínálat a piacokon” – tette hozzá a jelen lévő Stelian Fuia mezőgazdasági miniszter.

www.nyugatijelen.com
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >