erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Kiárusított telkek: megkétszereződött a külföldi befektetők száma
2012. március 02. péntek
Share this!
A román kormány képtelen volt megakadályozni a termőföldek kiárusítását azzal a korlátozással, hogy földet csak Romániában bejegyzett társaság vásárolhat – hívja fel a figyelmet a Romániai Mezőgazdasági Termelők Egyesületeinek Szövetsége (LAPAR).

A LAPAR felmérése alapján egy évvel ezelőtt még 500 ezer hektáron gazdálkodtak külföldiek, idén ez a szám egymillió hektárra duzzadt. Pedig mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Bizottság úgy döntött, 2014-ig korlátozza a külföldiek termőföld-vásárlási jogát Romániában Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a tagországokban bejegyzett jogi személyek, amelyek Romániában nem rendelkeznek lakhellyel, illetve székhellyel, 2012-től szerezhetnek tulajdonjogot építési telek felett.

Mezőgazdasági földterületeket, valamint erdőket a külföldi állampolgárok csak 2014-től vehetnek tulajdonukba. Az 1998/54-es törvény hiányosságait kihasználva azonban a külföldi befektetők Romániában jegyeztek be jogi személyt, vagy társultak helyi cégekkel, kijátszva az ingatlanszerzési tilalmat.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >