erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Meghosszabbították a 112-es támogatási programot
2012. február 10. péntek
Share this!
Februárban is fogadják a pályázatokat a fiatal gazdák indulását támogató 112-es mezőgazdasági program keretében – jelentette be a mezőgazdasági tárca.

A 112-es mezőgazdasági program keretében pályázó fiatal vállalkozóknak üzleti tervet kell benyújtaniuk, amelyben többek között bizonyítaniuk kell, hogy a támogatás legkevesebb 30 százalékát olyan korszerűsítő, fejlesztő beruházásokra fordítják, amelyek révén a szakterületük tevékenysége közelít az európai uniós előírásokhoz. Ilyen lehet mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok építése vagy korszerűsítése – beleértve a környezetvédelmi előírások gyakorlatba ültetését; új traktorok vagy mezőgazdasági gépek vásárlása; állatok vagy termelési kvóták vásárlása; évelő növények ültetése vagy újraültetése; termőföldek vásárlása mezőgazdasági hasznosítás céljából.

A termelőknek járó támogatás összege 12 ezer euró egy legkevesebb 6 európai méretegységnek (EUME, amelynek értéke 1200 euró – románul unitate de dimensiune economică – UDE; angolul European Size Unit – ESU) megfelelő gazdaságban, efölött pedig minden egyes EUME-ért további 4 ezer euró jár, de a támogatás összege nem haladhatja meg a gazdaságonkénti 40 ezer eurót. Pályázhatnak 40 évesnél fiatalabb termelők, illetve olyan magán- és jogi személyek, akiknek gazdasága 6–40 EUME között van. A pályázatokat a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség (ARDRP) megyei kirendeltségein lehet benyújtani, hétköznaponként 9 és 14 óra között.

Gyergyai Csaba, www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >