erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Megmenti az őszi vetést a havazás
2012. január 25. szerda
Share this!
A kiadós havazás következtében megmenthető az őszi vetés, véli Könczei Csaba. A Kovászna megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője szerint Háromszéken a repce-termés ment kárba a szárazság miatt.

Az elmúlt időszakban leesett hó félméternyire takarja be a földeket, így vélhetően megmenekül az őszi vetés nagy része, tette hozzá a mezőgazdasági szakember, aki szerint a sok hóval elegendő nedvesség jut a talajba, és a zsenge vetésnek hatalmas fagyokat sem kellett kiállnia. A tavalyi szárazság miatt Kovászna megyében a sokéves átlaghoz viszonyítva 10 százalékkal csökkent a gabonával bevetett terület.

A repcével bevetett terület azonban felére esett vissza, hiszen a gazdák egy része látva, hogy az időjárás nem kedvez ennek a kultúrának lemondott a repcéről. Tavaly Háromszéken 1500 hektárra terveztek repcét, végül mintegy 800 hektárra vetették el, ám a szárazság miatt a nagy része nem kelt ki. A tavasszal még újabb kétszáz hektáron megpróbálkoznak a repcével. A repce az egyik legjövedelmezőbb kultúra, egy hektárra 2.500 lej a költség, míg például egy hektár krumplira mintegy 12.000 lejt kell fordítani.

www.marosvasarhelyiradio.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >