erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Románia továbbra sem adna el földet
2012. január 23. hétfő
Share this!
ImageRománia szeretné elérni, hogy 2020-ig meghosszabbíthassa a termőterületek külföldieknek történő eladását sújtó moratóriumot – jelentette be csütörtökön Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter.

Románia nem készült fel arra, hogy megnyissa a földvásárlási lehetőséget, ezért azzal a kéréssel fordulunk az Európai Unióhoz, hogy engedélyezze a 2016-ban lejáró moratórium meghosszabbítását, és így – más tagállamokhoz hasonlóan – az ország ne legyen köteles engedélyezni a külföldiek földvásárlását” – fejtette ki a tárcavezető Berlinben, ahol a Zöld Hét nevű nemzetközi élelmiszeripari, mezőgazdasági és kertészeti kiállításon vett részt.

A magánszemélyeknek romániai lakhellyel, a jog személyeknek pedig romániai székhellyel kell rendelkezniük, ha romániai földterületet kívánnak megművelni. A minisztérium adatai szerint 2011 végén a külföldiek birtokában levő földterület nagysága meghaladta a 700 ezer hektárt, ami az összes termőterület 8,5 százaléka. Tavaly 1500 és 2500 euró között mozgott egy hektár termőterület ára, a kedvező helyeken levő földekért hektáronként 4000–5000 eurót is elkértek.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >