erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
50%-kal nőnek idén a bérek az APIA-nál
2012. január 03. kedd
Share this!
A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) alkalmazottai idén átlagosan 50%-os fizetésemelést kapnak.

Egy jóváhagyásra váró kormányrendelet szerint az ügynökségnél vezetői, illetve ügyviteli beosztásban dolgozó személyek bérét 25 osztállyal emelnék meg. Ez átlagosan 50%-os fizetésemelést jelentene 160 személy számára. Az intézkedés 4 818 ezer lejes költséget jelentene az ügynökségnek, amely a teljes 2012-es költségvetés 1,6%-át teszi ki. Egy alkalmazott átlagosan bruttó 2 509 lejjel fog többet keresni, a többletkiadást a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből fogják fedezni.

Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter szerint az emelés nem prémium, hanem "néhány személyt érint, akik kimagaslóan teljesítettek a minisztérium berkeiben".

A rendeletben kiemelik, hogy fontosabb, hogy Románia megfelelő bérszinvonal mellett szakértőket alkalmazzon az ügynökséghez, mint hogy több tíz millió eurós büntetést kapjon az EU-tól. A tervezet szerint azok az alkalmazottak, akiknek a teljesítményét a legutolsó értékelés során "nagyon jó" jelzővel illették, 25 bérosztályzattal magasabb javadalmazásban fognak részesülni, akik "jó"-t kaptak, azoknak 17 osztályzattal emelik a bérét, akik teljesítményét pedig "kielégítő"-re értékelték, nem kapnak fizetésemelést. Az új alkalmazottak fizetése 8 osztályzattal lesz magasabb, egészen az első szakmai értékelésig.

(money.ro) / www.penzcsinalok.transindex.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >