erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
40 ezer eurót is adnak - Fiatal farmereket toboroznak
2011. november 29. kedd
Share this!
ImageEttől a héttől január 13-ig nyújthatják be pályázataikat azok a 40 év alatti fiatalok, akik vissza nem térítendő támogatáshoz folyamodnak az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 112-es alpontja szerint. A projekt legfeljebb 40 ezer euróval segíti azokat, akik vidékre költöznének, farmot működtetni.

A támogatásban a benyújtáskor 40. életévüket még be nem töltött igénylők részesülhetnek, akik természetes vagy jogi személyként mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak, és a gazdaságuk mérete 6–40 UDE (európai gazdasági mértékegység) közötti. (Az UDE 1200 euró bruttó nyereséget jelent egy év alatt az adott területről.)

A pályázathoz szükség van egy jól összeállított üzleti tervre, amelyben körültekintően le kell írni a farm állapotát, és azt, hogy melyek a célkitűzések. Pontos leírás kell a beruházások mibenlétéről, a szakmai oktatási programokról, szolgáltatásokról, a környezetvédelmi feltételekről. Részletesen ki kell fejteni, hogy miképpen óhajtják felhasználni a támogatást, és hogyan befolyásolja az a farm gazdasági fejlődését.

A pénzt két szakaszban kapják a nyertes pályázók: az elsőben a jóváhagyott összeg 60%-át a berendezkedéshez, a másodikban az üzleti tervben megjelöltek teljesítése után fizetnek, legtöbb 36 hónap után, ha teljesültek az első szakasz feltételei. A fiatal farmernek a teljes összeget meg kell térítenie, ha legalább három évig nem termel a második pénzadag kérvényezését követően.

Székely Hírmondó, hirmondo.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >