erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Támogatás fiataloknak
2011. november 04. péntek
Share this!
ImageNovember 28. és 2012. január 13. között lehet pályázni a fiatal gazdák indulását támogató 112-es mezőgazdasági intézkedésre , tájékoztat Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár kabinetje. Az intézkedés jóváhagyott útmutatója november 2-től a minisztérium honlapján is elérhető lesz.

„A PNDR módosítása kapcsán a minisztérium szeptember óta dolgozik a fiatal gazdákat érintő 112-es intézkedés egyszerűsítésén, hatékonyabbá tételén. Az Európai Bizottság Mezőgazdasági Igazgatóságához is eljuttatott módósítások közül a legfontosabb a támogatási összegek növelése: a legkevesebb 6 UDE- méretű gazdaságok esetén a gazdák 10 ezer euró helyett 12 ezret kapnak, míg az eddigi legtöbb 25 ezer euró helyett 40 ezer euróra is lehet pályázni”– magyarázta az államtitkár, akit az erdely.ma idézett. Elmondta, a szaktárca a végzettségi fokozati szinten is könnyít, vagyis a kedvezményezetteknek ezen- túl nem kell kötelező módon középiskolai szintű mezőgazdasági végzettséggel rendelkezniük.

A módosítás értelmében, a gazdasági méret meghatározásánál a gombák és virágfajták nem haladhatják meg a gazdaság 50%-át, a virágültetvények pedig ennek az 50%-nak legtöbb a felét képezhetik.

www.nyugatijelen.com
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >