erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Támogatás a gazdaságokat működtető gazdáknak
2011. október 27. csütörtök
Share this!
ImageMódosította a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium a félig önellátó mezőgazdasági farmok támogatását szolgáló 141-es intézkedés pályázati procedúráit – tájékoztatott Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár kabinetje. Ennek értelmében félig önfenntartó gazdaságokat működtető gazdák, akik különböző okok miatt (pl. termőföldjeiket burgonyakaranténba helyezték) kénytelenek üzleti terveik módosítására, megváltoztatva ezáltal a pályázat leadásakor vállalt kultúrák struktúráját vagy az állatállomány összetételét, nem esnek el a finanszírozásoktól.

„Az elmúlt hónapok során több gazdától, egyesülettől is érkeztek olyan jelzések, miszerint a gazdák a pályázat benyújtása után kénytelenek voltak üzleti terveik megváltoztatására, amellyel kockáztatták a támogatási összegek elvesztését. Sajnos eddig nem volt lehetőség ezen módosítások jóváhagyására, amelyek tulajdonképpen azt biztosítják, hogy a gazdák a 4. és az 5. évre is gond nélkül megkapják a támogatást” – nyilatkozta Tánczos Barna. Hozzátette, az üzleti terv módosítása a gazdákat nem mentesíti a birtokok gazdasági méretének növekedésével kapcsolatosan vállalt kötelezettségek alól.

Támogatási feltételként a szaktárca azt írja elő, hogy az első három évben a gazdaságok piaci értékesítése 20 százalékkal kell növekedjen, a birtok gazdasági mérete legalább 3 UDE-vel (gazdasági mértékegység) kell bővüljön, s a támogatás megszerzése után 3 éven belül a gazda részt kell vegyen a Szakképzés és információs tevékenységek elnevezésű szervezett képzési programban. Az üzleti terv megváltoztatásakor a gazda egy erre vonatkozó szándéknyilatkozatot kell a Megyei Vidékfejlesztési Ügynökségnél (CDRJ) letegyen, egy összehasonlító táblázat, valamint egy, a termőföld vagy az állatállomány gazdasági méretét tartalmazó táblázat kíséretében. A formanyomtatványok az ügynökségnél, illetve a mezőgazdasági szaktárca honlapjáról szerezhetőek be.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >