erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Magyar-román agrárberuházások a Dél-Alföldön
2011. március 25. péntek
Share this!
A román-magyar határon is átívelő mezőgazdasági beruházás-sorozat indul a Dél-Alföldön. Egyebek mellett közös termékpiacot hozna létre uniós támogatással a Csongrád megyei Agrár Non-profit Kft., valamint a Temesvári Agrár- és Kereskedelmi Kamara, ugyanis egy mezőgazdasági régióként tartják számon a dél-alföldi és a határ túloldalán elterülő romániai termőterületeket.

A programhoz Mórahalom, Kistelek, Maroslele és Zsombolya önkormányzata is csatlakozott. Első lépéseként a négy településen négy jelentős beruházás indul. Kisteleken például az iskola átalakított épületében elkészül egy komplex bemutatócsarnok, ahol a legújabb technológiával ismerkedhetnek meg a gazdák, Maroslellén pedig egy kereskedelmi és a gazdainformációs központot alakítanak ki, és megépül egy különböző élelmiszer-technológiákat alkalmazó, 300 négyzetméteres kisüzem is, ahol a helyben termett fokhagymát és napraforgót dolgozzák fel.

A projekt egyébként 2012 májusában zárul, ekkorra el kell készülniük a beruházásoknak, a felzárkóztatás gyakorlati és elméleti programjának, és meg kell, hogy szülessék egy interrégiós termékvédjegy és minőségbiztosítási hálózat is. Az e kereteken belül termelt élelmiszerek az Alföld kincse tanúsító védjegyet viselhetik majd.

Kossuth Rádió, Hajnal-táj / erdely.ma
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >