erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Palackkert és florárium
2007. július 07. szombat
Share this!
ImageMik ezek? Nyugodtan nevezhetjük őket szobai mini kerteknek, pontosan azért, mert amikor kész állapotban vannak, olyanok, mintha a természet egy pici darabját vittük volna be a lakásba.

Talán fogalmazhatunk úgy: vissza a természetbe. Éppen ezért nagyon közkedvelt azok számára akik ismerik, tudják építésének menetét és hosszútávon fenntartását. Akik nem engedhetik meg, vagy nem tud elmenni kirándulni, pl.: idősek, vagy akiket sodor magával a folyton rohanó élet, és fáradt a túrához, vagy éppen az aki csupán csak szereti a természetet, ők tarthatnak ilyet, legalábbis nekik ajánlom.

Image
Florárium


Így otthon is lehet egy kicsit kertészkedni. Nem kell négykézláb térdelni a földes ágyásban, nem fájdul meg az ember dereka a sok hajolgatásban, igaz, a madarak csicsergését így sem fogja hallani, főleg ha fent lakik a tizediken, de valahogy mégis a közelünkbe varázsolja a természetet egy palackkert vagy florárium.

Image
Terrárium


Egy jól megépített palackkert vagy florárium kertrészletként szerepel a lakásunkban, ezért igényli a mindennapi törődést, ugyanúgy, mint a kint létesített kert. E beltéri növényekre is hatnak az évszakok váltakozásai. Ugyanúgy kihajtanak a növények tavasszal, teljes erőteljükben vannak nyáron, lelassul a növekedésük ősszel, és megáll a tápanyagszállítás télen.

kerteszkedes.hu
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy