erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
A hedonista borszakértő - Szabó Zoltán Sanghajban nyitott vendéglőt
2009. március 18. szerda
Share this!
ImageSzabó Zoltánt, az erdélyi származásű magyar borszakértőt, aki Kanadában él, de bejárja a világot minden esztendőben, a Wine International Magazine „Who’s Who in Canada” cikke az egyik legkiemelkedőbb kanadai borszakertőjeként mutatta be a világnak! Minden évben bíráskodik nálunk(Magyarország) is a Pannon Bormustrán, innen ismerhetik a hazai borászok, borértők.

Újdonság: a magyar gasztronómiai szakember Sanghajban nyitott vendeglőt, Osteria a néven idén(2008) október 23.-án! www.osteriaspirit.com az internetes elérhetősége. Különlegesség, hogy sok jó magyar száraz bor és többféle édes Tokaji is van a borlistán! Vagyis népszerűsíti Szabó Zoltán a termékeinket ott, ahol megfordul az üzleti világ krémje, hiszen ma Sanghaj az üzleti élet központja.

Image
Sanghajban


A híres sommelier Nassauban, Bahama fővárosában tart borkóstolót november 14-én, ott is sok magyar bor lesz a menüsorba építve, mert ő soha nem feledkezik el Magyarországról! A www.shogunrevolver. com internetes portálon utánanézhet bárki, akiket érdekelnek az esemény részletei. Szabó Zoltán egyébként gyakran megfordul a Bahamákon. Imádja a helyi koktélokat. Saját elmondása szerint ő Erdélyben a vörösboros kólán nőtt fel, majd sokáig a fehérboros fröccsöket itta, de ezeken a kezdeti szokásokon hamar továbblépett. Ma már pontosan tudja, hogy léteznek minőségi boros koktélok és pezsgős koktélok is, az ő kedvence például a Golden Revolver, aminek a receptjét alább meg is adjuk.

Image
Paradise Island, The Bahamas.
Chef Michael Pataran-nál


Image
Niagara


Image
Sydney, Australia


Image
borozás...


Ami a koktélivást illeti, nemrégiben Chilében járt Szabó Zoltán szakmai úton, s ott megkóstolta a Pisco Sauier nevű helyi koktélt. Ez is elnyerte a tetszését, partikra kifejezetten ajánlott, be is vezeti majd a társasági életbe Kanadában is biztosan sikere lesz. Vendéglátója Chilében nem más volt, mint dr. Kosárka József, Magyarország chilei nagykövete, aki egyébként borszakértő és szakíró is egyben, Peruban is publikált már Szabó Zoltán szakmai pályafutásáról.

Image
Chile


Úgy néz ki egyébként, hogy Szabó Zoltán a szőlőtermesztésbe és borkészítésbe is belevág, társával a Balaton mellett fog földet venni, és kitűnő borokat alkotni, amelyek megállják helyüket a nagyvilágban.
Magánemberként is nagy dolog történt Szabó Zoltánnal a közelmúltban. Megnősült! A felesége neve Boroka Johanna! Sok sikert kívánunk nekik a közös élethez.

Medvevér vörösbor

Furcsa helyzeteket produkál az élet. Néha a borkultúra összefonódik a politikával. Ez történt most is, annak kapcsán, hogy a komoly háborús bűnökkel vádolt Radován Karadzsicsot letartóztatták Belgrádban, ahol hosszú éveken át álnéven, jelentősen megváltoztatva külsejét, bujkált.
A Bolondokháza nevű belgrádi kocsma egyik asztalán hetek óta áll egy pohár macedón vörösbor, amelyet csodálkozva néznek meg a betérő vendégek, hiszen a Hágának kiadott Radován Karadzsics kedvenc itala volt. Ez az utolsó pohár nedű, amit már nem volt ideje elfogyasztani. Óriási a forgalom az ivóban, és alig győzik szállítani a Medvedja krv (Medvevér) nevű italt, mert mindenki az egykori boszniai szerb vezető kedvencét kéri. A gyártó cég számára nem várt siker ez, most végre óriás haszonra tehet szert, s minden elfekvő készletét értékesítheti, méghozzá a korábbihoz képest jóval emelt áron.
De nemcsak a Bolondokháza forgalma lendült fel, meg a Medvevér eladása, hanem az előzetes érdeklődésből ítélve jól fog keresni a háborús bűnökkel vádolt politikuson egy belgrádi utazási iroda is, amely másfél órás túrán mutatja be az érdeklődőknek azokat a helyeket, amelyeken az utóbbi években Karadzsics bizonyíthatóan megfordult.Image

Forrás: Bor Hírlap - BorGasztro
Hozzászólások (1)add
RO 520042 Sfantu Gheorghe - Sepsiszentgyörgy December 1 u. 6/A. 14. lakás
Írta: Jánó Mihály , október 27, 2009
Sok szerencsét kívánok Szabó Zoltánnak! Elárulnátok, hogyan lehet megtalálni Sanghajban a vendéglőjét? Az orvos fiam most ott tartózkodik ösztöndíjasként közel egy hónapig, jó volna neki egy oázis. Üdvözlettel, Jánó Mihály
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >