erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Jelenlegi holdfázis

CURRENT MOON

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Bioélemiszerek boltja nyílt Temesváron
2007. december 14. péntek
Share this!
ImageAdrian Orza temesvári alpolgármester jelenlétében, december 6-án avatták fel a város – és az ország – első, kizárólag hitelesített biotermékeket forgalmazó üzletét.

A bio-életmód romániai kezdetét szimbolikusan „biofa”-ültetéssel tették emlékezetessé: Temesvár alpolgármestere és a Bio Markt üzlethálózat képviselői magnóliafákat ültettek a szomszédos Botanikus Kertben.

Az európai import biotermékek osztrák közvetítéssel kerültek Temesvárra. A biotermékek fogyasztása – forgalmazói szerint – az egészséges életmód szinonimája. Az új üzletben kapható élelmiszerek – kenyér, zöldség, gyümölcs, hús, felvágott, tejtermék, gyümölcslevek, szeszes italok, kozmetikumok, mosóporok – az egészségre káros vegyi anyagokat egyáltalán nem tartalmaznak.

Ausztria a biotermékek első számú európai termelője, 150 000 hektáron mintegy 20 000 „biogazda” állítja elő a szennyező anyagoktól mentes bioélelmiszereket. A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk: Románia rendelkezik Európa-szerte az egyik legnagyobb, természetes állapotban levő, növénytermesztésre és bioállattenyésztésre alkalmas területtel.

A román biotermékeket, hitelesítési lehetőség hiányában, egyelőre alapanyagként exportálják, és külföldön dolgozzák fel. A biokövetelményeknek kizárólag az ECOCERT, BCS ÖKO GARANTIE, DEMETER, BDIH védjeggyel hitelesített európai termékek felelnek meg.

maszol.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >