erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Dísznapraforgó,Heliantus - Magas fajták
2007. augusztus 03. péntek
Share this!
ImageA dísznapraforgókat hihetetlenül könnyű termeszteni a nyári szegélyek és gyerekek kertjeiben.

Fejmagasságon felül nőhetnek, nagy fészekvirágzataik sötét sárgában, vagy alacsonyabb bokrosabb növények is lehetnek, ezek viszont piros fészkeket növesztenek. Mindegyikük méheket és madarakat vonz, amik felfalják a nagy magokat.

Ajánlott fajták

Nagy többségük évelő növény, figyeljék a vetőmagkatalógusokat tavasszal és széles fajtakínálatból választhatnak. A dísznapraforgók erdőhöz hasonló szigetekben is tudnak nőni, sorokban a nyárikertekben csodálatos látványosságot kölcsönöznek. Meglepő szépséget kölcsönöznek a díszkerteknek. Kisebb és nagyobb termeteikkel egyaránt. Ezenkívül vágottvirágnak is kiválóak.

Magas dísznapraforgó fajták

H. 'Moonwalker' ('Holdjáró'): sárga virágzatáért termesztik, csokoládészínű közepével, a legkiválóbb a kertek szegélyeinél ez a fajta, ahol az 1,2-1,5 m magasságot is elérhetik.

Image


H. 'Pastiche' : A piros,sárga és barnássárga árnyalataiban kapható, melyek jól keverhetők egymás közt. A virágzatok több száron jelennek meg és egy látványos képet alkotnak -1,2- 1,5 m magasságig.

Image


H. 'Russian Giant' (’Orosz óriás’): Az egyedüli dísznapraforgó fajta , amit választhat, ha Ön a Rekordok Könyvébe szeretne bekerülni. Képesek ugyanis elérni a 3 m-es magasságot.Hatalmas sárga szirmok veszik körül a tányérját és a sötét középső rész felé összpontosulnak. Igen látványos fajta.

Image


H. 'Velvet Queen' (’Bársonykirálynő’) A fényűző bársony-piros szirmok veszik körül a csokoládészínű belső tányérrészt.1,5 m magasságot éri el ez a fajta.

Image


(folyt.köv.)
gardening.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >