erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Pálinkaadó: hárít a szenátus
2014. március 20. csütörtök
Share this!
ImageA szenátus elutasította azt a törvénytervezetet, mely szerint bevallásos alapon kellene jövedéki adót fizetni az otthoni pálinkafőzés nyomán.

A többek közt RMDSZ-es honatyák által is aláírt tervezet beszüntetné a lepárlóberendezések hatósági zárolásának gyakorlatát. Döntéshozó kamaraként a képviselőház mondja ki a végső szót. Romániában idén harmadával magasabb a pálinkaadó, mint tavaly, miután az általános szeszadó 750-ről 1000 euróra nőtt hektoliterenként, így a házi pálinka kedvezményes adója is 375-ről 500 euróra emelkedett hektoliterenként.

A jogszabályok szerint 50 liter tiszta alkoholt tartalmazó mennyiség alatt az általános szeszadó felét kell a saját használatra előállított gyümölcspárlat után befizetni. Jelenleg a gazdáknak írásban kell bejelenteniük a pálinkafőzést a területi vámhatóságnál, a vámosnak pedig kétszer kell kiszállnia a helyszínre: először azért, hogy levegye a lepárlóberendezésre helyezett hatósági zárat, majd azért, hogy visszategye.

A tervezet szerint a zárolás helyett a gazdák bevallása alapján fogják kiszámítani és behajtani a pálinkaadót. A főzés után legkésőbb három munkanapon belül kell majd bejelenteni, hogy hány fokos és milyen mennyiségű párlat készült.

www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >