erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Nagyobb területalapú támogatások az 5-30 hektáros területekre
2014. március 19. szerda
Share this!
ImageJövő év tavaszától kezdődően az állam nagyobb területalapú támogatásokat fog adni az 5-30 hektáros területekre, mint amekkorát az 1-5 hektáros területekre ad – jelentette ki szerdán Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter, rámutatva, az intézkedés a társulásokat hivatott ösztönözni.

„Az Európai Unió által is megengedett módosítást vezetünk be 2015-től kezdődően, amely lehetővé teszi, hogy jövő évben a családi farmokat támogató politikát folytassunk. Ösztönözve, és nem erőltetve, rá tudjuk venni az 1 és 5 hektár közötti területet birtokoló gazdálkodókat a társulásra, hogy így kijussanak ebből a kategóriából, és bejussanak a másik, 5-30 hektáros kategóriába, és egy sokkal nagyobb területalapú támogatást kapjanak, mint az első kategóriában” – fejtette ki a mezőgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján.

Constantin úgy véli, hogy az 5 hektáron felüli terület után juttatandó támogatás értéke és az 5 hektár alatti területért járó támogatás értéke közötti különbség elég nagy lesz ahhoz, hogy rávegye a gazdákat a társulásra, avagy arra, hogy átadják, vagy eladják területeiket.

A miniszter rámutatott, a területi visszaszolgáltatások a földek túlzott felaprózódásához vezettek, és nem lehet ilyen kis területeken hatékony mezőgazdaságot folytatni. A területek összevonása nyomán sokkal hatékonyabbá válhatna a gazdálkodás.

(Mediafax) / nyugatijelen.com
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >