erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Fiókba került a piactörvény
2014. március 19. szerda
Share this!
ImageA képviselőház szakbizottsága két héttel elhalasztotta a felsőház által elfogadott törvénytervezet megvitatását, mely révén kiszorítanák a viszonteladókat a romániai piacokról.

A tervezet értelmében napi piacokon, terménypiacokon mezőgazdasági terméket csak olyan személy árulhat, aki érvényes termelői igazolvánnyal és mezőgazdasági termények forgalmazására jogosító bizonylattal rendelkezik. Külön kategóriát képeznek az egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) rendelkező személyek, akiknek joguk van piacokon árulni.

Nini Săpunaru szakbizottsági elnök szerint „az ujjunk mögé bújunk”, amikor ezt a kérdést feszegetjük, ugyanis az igazi termelő sohasem piacolt, viszonteladók pedig „mindig is voltak és lesznek. Mégis milyen jogon ellenőrizzük majd, hogy ki mennyit és mit árul a piacon?” – tette fel a kérdést a liberális politikus.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Daniel Botănoiu szerint a szakbizottsági tagok nem olvasták el figyelmesen a törvénytervezetet.

„Nem értem, miért vannak fenntartásaik a kollégáknak. Nem tartom normálisnak, hogy akinek például 500 négyzetméteres termőföldterülete van, az nem árulhat a piacokon 50 ezer vagy 200 ezer euró értékben zöldség- és gyümölcsféléket, mint ahogyan eddig történt” – magyarázta a szaktárca álláspontját az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy Săpunaruval ellentétben ő fenntartja, hogy a piacokon kizárólag a termelőknek kellene biztosítani lehetőséget zöldségek és gyümölcsök értékesítésére.

Bakó Zoltán, www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >