erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Márciustól ismét igényelhetnek területalapú támogatást a gazdák
2014. február 21. péntek
Share this!
Márciustól ismét igényelhetnek területalapú támogatást a Hargita megyei gazdák. A Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség szakemberei megkezdték az idei kampány előkészítését.

Ennek keretében már egyeztettek a polgármesteri hivatalokkal, a jövő hét folyamán pedig a kérések kitöltésében szerepet vállaló közbirtokosságok, szakmai egyesületek képviselőinek tartanak felkészítőt. Ezek után pedig különböző fórumokon ismertetik majd a gazdákkal a tudnivalókat.

Idén egyébként változás az előző évekhez képest, hogy minden érintett személyesen kell leadja a dokumentációt a megye hat településén található APIA-kirendeltség egyikében. Ez tulajdonképpen azt jelenti: a polgármesteri hivatalok alkalmazottai, vagy szakmai egyesületek képviselői ettől az évtől nem adhatják le a gazdák nevében a területalapú támogatások igénylését.

Az idei évre vonatkozó kéréseket március 3-ától május 15-ig adhatják le a területtulajdonosok, azonban sokan vannak, akik lekésik ezt határidőt, ezzel viszont napi egy százalékot veszítenek a támogatás értékéből. A gazdák egyébként már nyolcadik éve igényelhetik a területalapú támogatást.

Hargita megye országos szinten első helyen áll a támogatások igénylésében. Tavaly mintegy 32 ezer gazda igényelt területalapú támogatást megyénkben. Az utóbbi 7 évben mintegy 300 millió euró támogatást osztottak ki Hargita megyében.

prima-radio.ro / erdely.ma
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >