erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Hétvégi tiltás a szupermarketeknek?
2014. február 14. péntek
Share this!
ImageA helyi termelők előnybe részesítése érdekében zárva tartanák az országos hálózattal rendelkező romániai üzletláncokat szombat délután 14 órától hétfő reggelig – derül ki abból a törvénytervezetből, melyet a parlament mezőgazdasági bizottsága tárgyal.

A tervezetet a bizottság alelnöke, Marin Anton liberális képviselő nyújtotta be, aki szerint egy ilyen rendelettel el lehetne érni azt, hogy a hétvégi bevásárlás alkalmával a piacokról, helyi termelőktől szerezzük be a zöldséget és a gyümölcsöt.

„Nem áll szándékomban felborítani a nagy üzlethálózatok programját – érvelt a parlamenti képviselő –, csupán azt szeretném elérni, hogy a kistermelőink is hasonló esélyekkel méretkezzenek meg a romániai zöldség- és gyümölcspiacon.”

A liberális politikus tervezete szerint a szupermarketek szombaton 14 órától hétfő reggelig zárva tartanának. Delia Nica, a Romániai Bevásárlóközpontok Egyesületének (AMRCR) elnöke szerint egy ilyen jogszabály a kistermelőket és a bevásárlóközpontokat is súlyosan érintené.

„A szupermarketek forgalma 30-40 százalékkal növekszik a hétvégén, ez a kiesés azonban leépítésekkel járna – el kellene bocsátani a személyzet 15-18 százalékát – és a megrendelések drasztikus csökkentését eredményezné, aminek nyilván a termelők sem örülnének” – kommentálta a javaslatot Delia Nica.

Gyergyai Csaba, www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >