erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Támogatást várnak a háromszéki gazdák
2014. február 14. péntek
Share this!
Bodokon tartották évi gyűlésüket az Olt menti települések gazdái. A jelenlévők köre meglehetősen tág volt, a meghívottak között szerepeltek agrárpolitikát kidolgozó politikusok, a végrehajtásban tevékenykedő szakemberek, önkormányzati vezetők, a gazdák érdekképviselete és az ágazatban dolgozók is. A találkozót a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesü­lete szervezte közösen a térség önkormányzataival, a megyeházával és az AgroSic Egyesülettel.

Megnyitóbeszédében Ötvös Mózes, a megyei egyesület elnöke hangsúlyozta: reméli, a jelen lévő meghívottak támogatják a gazdákat, nem úgy, mint a kormányzásban részt vevők. Borbély Lász­l­ó, az RMDSZ politikai alelnöke – aki bevallása szerint első alkalommal vett részt ilyen gazdagyűlésen – az épp zajló EP-választások kampányának jegyében beszélt. Többször hangsúlyozta: a gazdáknak érdekük, hogy képviselőik legyenek Bukarestben és Brüsszelben is, a közelgő választásokon is bizonyítani kell. Tamás Sándor megyeitanács-elnök elmondta, a gazdatalálkozókat Ötvössel együtt három éve találták ki.

Látja, jó irányban halad a mozgalom, erősödik a gazdák önszerveződése, és ez fontos ahhoz, hogy Bukarestben és Brüsszelben is képviseletet kapjanak a mezőgazdászok. Hangsúlyozta, azért hozták létre az AgroSic Egyesületet, hogy a megyei tanács pénzt tudjon juttatni a gazdáknak. Ebből a pénzből készült többek között a Gazdaévkönyv és a falinaptár is, amivel minden jelenlévőt megajándékoztak – mondta. Dumitru Marinescu prefektus egyetlen újdonsággal hoza­kodott elő: a kormány meghosszabbította a hűtőtank-vásárlási támogatás kéréseinek leadási határidejét.

Bokor Gábor, www.3szek.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >