erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Kampányol a Szatmár megyei agrárkamara
2014. január 30. csütörtök
Share this!
ImageIntenzív tájékoztató kampányba kezd a Szatmár megyei agárkamara. Egyrészt a gyümölcsösök újratelepítését célzó támogatási programot kívánják népszerűsíteni, másrészt pedig arra hívják fel a gazdálkodók figyelmét, hogy idéntől kötelező a helyes mezőgazdasági és környezeti állapot biztosítására vonatkozó EU-s szabálozás betartása,

Amint Fodor István, a kamara vezetője kifejtette: mivel a szőlőéhez hasonló újratelepítési programra csakis azok pályázhatnak, akiknek van valamilyen szakirányú képzettségük, gyümölcstermesztői kurzusokat szerveznek, hogy a diploma hiánya ne jelentsen gondot.

Mint kiderült, egyelőre nem tudni konkrétumokat a gyümölcsfa-telepítési támogatásról, nem hivatalos információk szerint viszont ennek értéke 8 ezer euró lesz hektáronként, ami – Fodor István szerint – elégséges a telepítéssel kapcsolatos költségek fedezésére. Elmondta: javaslatot terjesztettek a mezőgazdasági minisztériumba, melyben azt kérik, hogy 2 évvel halaszthassák az ültetéseket azok a kedvezményezett gazdák, akiknek gyümölcsöseiben jelenleg is gyümölcsfák vannak, annak érdekében, hogy az idős példányok eltávolítása után tudjanak „pihenni" a területek.

Igyekeznek a kamara munkatársai ugyanakkor megértetni a gazdákkal, hogy ajánlatos megismerni, miben áll az EU helyes mezőgazdasági és környezeti állapot biztosítására vonatkozó szabályzata, illetve hogy ajánlott betartani a normákat, különben eleshetnek a mezőgazdasági támogatásoktól. Ettől az évtől már várhatóak ellenőrzések e témában, melyet idéntől uniós szakértők végeznek.

Babos Krisztina, www.kronika.ro
Hozzászólások (0)add
Szólj hozzá Te is!
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security image
Írd be a képen látható karaktereket


Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
< Előző   Következő >