erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Zöld lendület az agráriumban
2013. január 22. kedd
Megduplázódott 2012-ben a biotermesztéssel foglalkozók száma Romániában: míg tavalyelőtt valamivel több, mint 10 ezer termelő szerepelt a nyilvántartásban, tavaly már 20 350 gazda foglalkozott ellenőrzött biogazdálkodással – jelentette be az Ökogazdálkodók Országos Szövetsége (Bio-Románia).
Bővebben...
 
Interneten folytatják a Gazdaélet munkatársai
2012. december 16. vasárnap
A Gazdaéletet megjelentető székelyudvarhelyi kiadó megszüntette a Gazdaélet nevű agrármagazin további finanszírozását.
Bővebben...
 
Sikeres évet zár az APIA
2012. december 08. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökségtől (APIA) kapott tájékoztató szerint folyó év január 2-a és december 4-e között 1,894 milliárd euró támogatást fizetett ki a gazdálkodóknak EU, illetve állami támogatással.
Bővebben...
 
Fizetik a mezőgazdasági életjáradékot
2012. december 08. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökségtől (APIA) kapott tájékoztató szerint, november végén átutalták az idei utolsó részletet, azaz 22, 820 millió lejt – a még ki nem egyenlített mezőgazdasági életjáradékot – 22 457 jogosult számára.
Bővebben...
 
Segítene a helyi termelőkön a kormány új határozattervezete
2012. november 07. szerda
ImageKétkedve fogadták a szakemberek a kormány új határozattervezetét, mely szerint ezentúl csak a zöldség- és gyümölcstermelő magánszemélyek árulhatnák termékeiket az ország piacain. A tervezet szerint a vállalkozók számára külön, pénztárgépekkel ellátott részleget alakítanának ki.
Bővebben...
 
Romániának "mezőgazdasági attaséi" lesznek
2012. november 07. szerda
„Meg kell ismertetni a román termékeket a külföldi piacokon. A jövő év elejétől kezdődően legalább kilenc mezőgazdasági attasénk lesz
Bővebben...
 
A zöldségszükséglet 70%-át importáljuk
2012. november 07. szerda
ImageRománia a zöldségszükségletének 60-70 százalékát importálja, bár a román termékek egy része nem jut a piacra, jelentette ki csütörtökön Achim Irimescu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.
Bővebben...
 
Komlótlan állapotok  Importnövénnyel ízesítik a sörünket
2012. október 25. csütörtök
ImageA sörgyárak kapkodnak a komló után, és hajlandók 6 ezer eurót is lepengetni egy hektárnyi komlótermésért, írja az agrointel.ro portál. Egyetlen egy farmer állítja elő a kínálat 50 százalékát, Acaţiu Mora.
Bővebben...
 
Összefognának a magyar gazdák
2012. október 25. csütörtök
Ösztönözni kell a határon túli és az anyaországi gazdák kapcsolatteremtését, ezt szolgálják azok a fórumok, amelyeken a gazdaszervezetek képviselői személyesen vehetik fel egymással a kapcsolatot – mondta Budai Gyula, a vidékfejlesztési minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára tegnap Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Bővebben...
 
Constantin: nőnek az agrártámogatások
2012. október 25. csütörtök
ImageA mezőgazdasági minisztérium által összesített adatok szerint a csapadékmentes nyári időjárás miatt az őszi terméshozam legalább 20 százalékkal csökkent az előző évhez képest – jelentette be Daniel Constantin tárcavezető.
Bővebben...
 
158 eurót kaphatnak
2012. október 16. kedd
A gazdálkodók idén legtöbb 158 eurót kaphatnak hektáronként a területalapú támogatással, mely összeg magába foglalja az EU-tól érkező és az állami költségvetésből fizetendő alapokat is
Bővebben...
 
Románia korlátozni fogja a külföldiek földvásárlását
2012. október 15. hétfő
ImageA termőföldpiac 2014 január 1-jén életbe lépő liberalizációja után Románia korlátozni fogja a külföldiek földvásárlását – jelentette be hétfőn Daniel Constantin agrárminiszter.
Bővebben...
 
Székely bor: kevés lesz, de jó
2012. október 12. péntek
ImageA példátlan szárazság miatt a szokásosnál jóval kevesebb szőlő termett a Hargita megyei szőlősökben. A gyümölcs minősége viszont átlagon felüli, ugyanis a szárazság miatt magas a cukortartalma, így finom, jó minőségű borok lesznek az idén termett szőlőkből – ígérik a termelők.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 69 - 85 / 624