erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Román módra termelni és enni
2014. január 25. szombat
ImageAki egy romániai nagyáruházba – szuper- vagy hipermarketbe belép, élelmiszerekből olyan hihetetlen árubőséget talál, amiről, mondjuk húsz éve, álmodni se mert volna a hazai vásárló.
Bővebben...
 
Új kiadvánnyal népszerűsítik a megzőgazdálkodást
2014. január 21. kedd
ImageHargita Megye Tanácsa által támogatott, V–VII. osztályosoknak szóló kiadványt mutattak be az érdeklődő tanároknak, mezőgazdasági szakembereknek és újságíróknak január 21-én a csíkszeredai megyeháza márványtermében.
Bővebben...
 
Dániai állásajánlatok
2014. január 20. hétfő
ImageAz Országos Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség az Arad megyei ügynökségnek is elküldte a dániai állásajánlatokat, népszerűsítés céljából. A dániai munkaadó 35 mezőgazdasági munkahely (földiepergyűjtés) betöltésére keres jelentkezőket.
Bővebben...
 
Bevallásos alapon kell adózni az otthoni pálinkafőzésért
2014. január 20. hétfő
ImageBevallásos alapon kell majd az otthoni pálinkafőzés nyomán jövedéki adót fizetni, mivel a kormány azt tervezi, hogy beszünteti a lepárló berendezések hatósági zárolásának gyakorlatát
Bővebben...
 
Az új Közös Agrárpolitika a kisgazdákat részesíti előnyben
2014. január 18. szombat
ImageSzilágy megyei önkormányzati találkozót tartottak pénteken délelőtt Szilágycsehben, a rendezvényen a megye önkormányzati képviselői, polgármesterek, megyei tisztségviselők vettek részt.
Bővebben...
 
Băsescu: a külföldiek csak annyi földet vásárolhassanak nálunk, amennyit mi náluk
2014. január 15. szerda
Traian Băsescu államfő azt javasolta kedden, hogy a külföldiek csak a saját országukban létező földvásárlási korlátok között vehessenek Romániában termőföldet.
Bővebben...
 
Az EU mezőgazdaságát 2014-től mérsékelt fellendülés jellemzi
2014. január 14. kedd
ImageAz EU mezőgazdaságát 2014-től mérsékelt fellendülés jellemzi, a tej-, sertés- és szárnyaságazat felfutása várható, a gabonapiacon pedig a bioüzemanyagok iránti kereslet hozhat pozitív változást
Bővebben...
 
Földvásárlás: Băsescu visszaküldte a szigorításról szóló törvényt
2014. január 10. péntek
Visszaküldte megfontolásra a parlamentnek a földvásárlás feltételeinek szigorításáról szóló törvényt Traian Băsescu államfő kedden, így a jogszabály egyelőre nem lép hatályba.
Bővebben...
 
Nem tesz jót a mezőgazdaságnak a meleg tél
2014. január 08. szerda
Még nem károsította az idei termést a szokatlanul meleg, csapadékhiányos téli időjárás, de az már problémát jelenthet, ha januárban és februárban sem esik hó
Bővebben...
 
Egyre sikeresebbek a szatmári borok, mégis elveszíthetik identitásukat
2013. december 13. péntek
A szatmári bortermelők képviselőivel folytatott tárgyalást a megyei önkormányzat és a prefektúra. Ígéreteik szerint a jövőben mindent megtesznek a gazdák segítése érdekében.
Bővebben...
 
Zöldségkosár a közösségnek
2013. december 13. péntek
ImageEgyre népszerűbb a Közösség által támogatott mezőgazdaság elnevezésű székelyudvarhelyi kezdeményezés: a kölcsönös bizalomra épülő, helyi termelők és fogyasztók bevonásával zajló projektben idén már 30 család vesz részt.
Bővebben...
 
Megkülönböztetett területalapú támogatás
2013. december 04. szerda
A mezőgazdasági miniszter múlt hét végén újból megerősítette elhatározását, miszerint a területalapú támogatás nagy­sága változó lenne a birtokolt, illetve megművelt terület mérete függvé- nyében. A szakminiszter Brăilán tett látogatásakor ismertette újból elgondolását.
Bővebben...
 
On-line látható a piaci kínálat Marosvásárhelyen
2013. december 03. kedd
ImageA marosvásárhelyi tanács múlt heti ülésén jelentette be Vasile Filimon, a Piacigazgatóság vezetője, hogy november 28-tól, csü- törtöktől a városlakók a www.piete-tgmures.ro honlapon otthon- ról, on-line követhetik az öt vásárhelyi piacon lévő árufelhozatalt, illetve az aznapi átlagárakat.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 35 - 51 / 624