erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Először rendeznek magyar fűszerpaprika-fórumot Arad megyében
2011. október 28. péntek
ImageNovember 4-én az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete első alkalommal szervezi meg a bemutatóval egybekötött I. Arad Megyei Magyar Fűszerpaprika Fórumot.
Bővebben...
 
Büntetés jár a parlagon hagyott földekért
2011. október 28. péntek
ImageMegbüntetnék azokat a tulajdonosokat, akik nem munkálják meg földjüket. Az erre vonatkozó tervezetet a Mezőgazdasági Minisztérium dolgozta ki és elküldte a kormánynak jóváhagyásra.
Bővebben...
 
Támogatás a gazdaságokat működtető gazdáknak
2011. október 27. csütörtök
ImageMódosította a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium a félig önellátó mezőgazdasági farmok támogatását szolgáló 141-es intézkedés pályázati procedúráit
Bővebben...
 
Gyümölcsöző csemeteüzlet
2011. október 27. csütörtök
ImageAnnak ellenére, hogy a csapadékhiány miatt a feltételek nem mindenütt a legkedvezőbbek, a szakemberek minél több gyümölcsfacsemete és szőlőoltvány ültetését javasolják ezekben a hetekben, mivel – mint mondják – az őszi plántálás a tavaszival szemben legalább hat hónapi, esetenként akár egy évi előnyt jelenthet.
Bővebben...
 
Tánczos: kedvező az uniós agrárreform
2011. október 24. hétfő
ImageA kistermelők és a fiatal gazdák támogatásának növelését, a nagyobb gazdaságok számára nyújtott szubvenciók korlátozását, valamint a kelet- és nyugat-európai országok között igazságosabban és kiegyensúlyozottabban elosztott mezőgazdasági támogatásokat ígéri az elmúlt héten előterjesztett Közös Agrárpolitikai (KAP) reformtervezet, melyet az Európai Bizottság a 2013 utáni időszakban léptetne hatályba.
Bővebben...
 
Pusztít a műtrágya
2011. október 24. hétfő
ImageAz ember által alakított környezetben egyre ritkábbak a vadon élő növények: ennek a mezőgazdaság intenzifikációja, mindenekelőtt a túlzásba vitt tápanyag-utánpótlás az oka – derítették ki kutatók 29 európai ország adatai alapján. Németország, Ausztria és Svájc agrártájain a legszembetűnőbb a vadon élő növények eltűnése.
Bővebben...
 
Kisgazda párti uniós agrárreform
2011. október 19. szerda
Az elmúlt héten terjesztette elő az Európai Bizottság a Közös Agrárpolitika (KAP) reformtervezetét a 2013 utáni időszakra. A tervezet a kistermelők és a fiatal gazdák aktívabb finanszírozását, a nagy gazdaságok támogatási összegeinek korlátozását, valamint a kelet- és nyugat-európai országok között igazságosabban és kiegyensúlyozottabban elosztott mezőgazdasági támogatások rendszerét tartalmazza.
Bővebben...
 
Október 15-től kezdik utalni a területalapú támogatás-előlegeket
2011. október 13. csütörtök
A területalapú támogatás hektáronkénti 100 euróra való növelése miatt tavalyhoz képest 8 millióval több, azaz közel 50 millió eurónyi SAPStámogatásban részesülhetnek idén a Hargita megyei gazdák. Az első előlegek folyósítását a kifizetési ügynökség már e hónap közepén elkezdi.
Bővebben...
 
Jövőtől - három értékjegy egy traktorért
2011. október 10. hétfő
A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete – Maros szervezete meghívására látogatott el a tárcavezető a szervezet marosvásárhelyi, Laposnya utcai székházába, ahol Maros megye magyarlakta területéről érkezett gazdákkal találkozott.
Bővebben...
 
A mezőgazdászok számára az októberi eső is aranyat ér
2011. október 08. szombat
Ha a jövő héten valóban esőzések várhatók, teljes egészében kibontakozhat az őszi mezőgazdasági kampány. Jelenleg ugyanis nagyon kis területeken készíthetők elő a magágyak az őszi vetések számára.
Bővebben...
 
Csak félig tele a pálinkáspohár
2011. október 07. péntek
ImageA napokban kezdték meg Szatmár megyében az idei pálinkacefre kifőzését. A szakemberek szerint az utóbbi évek átlagánál kevesebb nedűt tudnak kifőzni, a gyümölcspálinka minőségével viszont nem lesznek gondok.
Bővebben...
 
Termesztett növényekből bioüzemanyagot
2011. október 01. szombat
A következő 50 évben Romániának nem lesznek az élelmiszergyártást befolyásoló problémái annak tulajdoníthatóan, hogy a termesztett növények egy részéből energiát állítanak majd elő
Bővebben...
 
Sok a krumpli és nincs ára
2011. szeptember 27. kedd
ImageHektáronként négy tonnával több krumpli termett idén, mint tavaly: idén 22 tonna burgonyát gyűjtöttek be egy hektárról a gazdák.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 154 - 170 / 624