erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Több pénz a fiatal mezőgazdászoknak
2012. január 09. hétfő
ImageA fiatal farmereknek nyújtott támogatás 25 ezer euróról 40 ezer euróra nő
Bővebben...
 
Magyar kézben román dohány: Magyarországon értékesítik a termést a romániai dohánytermelők
2012. január 05. csütörtök
ImageAz ország nyugati részén működő cigarettagyárak bezárásával számos környékbeli dohánytermesztő maradt mellékjövedelem nélkül. A magyarországi dohányfelvásárlók megjelenése azonban új értékesítési lehetőséget teremtett a romániai gazdák számára.
Bővebben...
 
50%-kal nőnek idén a bérek az APIA-nál
2012. január 03. kedd
A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) alkalmazottai idén átlagosan 50%-os fizetésemelést kapnak.
Bővebben...
 
Mintegy 300 ezer hektáron folyt biotermesztés Romániában
2011. december 29. csütörtök
ImageIdén 200 millió euró értékben exportáltak biotermékeket a romániai gazdák, ez az érték kétszerese a tavalyinak – jelentette be Teodora Aldescu, a mezőgazdasági tárca öko-mezőgazdaságért felelős tanácsadója. A biotermékek legnagyobb részét Németországba, Olaszországba, Görögországba, Svájcba, Hollandiába és Franciaországba szállították.
Bővebben...
 
Tabără: kiváló évet zárt a mezőgazdaság
2011. december 29. csütörtök
Kiváló mezőgazdasági évet zárt Románia a megfelelő időjárási viszonyoknak, illetve a támogatások pontos kézbesítésének köszönhetően – jelentette ki a 2001-es esztendő eredményeit taglaló évértékelő beszédében Valeriu Tabără mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.
Bővebben...
 
Megtelepedési határidő
2011. december 28. szerda
Január 13-ig fogadnak pályázatokat a Fiatal gazdák vidéken történő megtelepedése fejezetnél. Bő két hét áll a fiatal gazdák rendelkezésére, hogy elkészítsék vagy elkészíttessék az agrárkamara szakembereivel a pályázatukat.
Bővebben...
 
Az őszi vetés 80-90 százaléka veszélybe került a szárazság miatt
2011. december 15. csütörtök
A történelmi Bánságnak a Marossal határos részén egész ősszel csak egyszer esett az eső – panaszolják az Arad megyei Németszentpéteren a termelők, akik a szárazság miatt az idén jól jövedelmező repcéről le is mondhatnak. A kőkeményre szikkadt talaj megművelése ráadásul többletköltséggel is járt, mert volt, hogy hektáronként 40 liter – az átlagosnál háromszor több – gázolajat fogyasztottak a traktorok.
Bővebben...
 
Budapesten új egyezményt kötöttek
2011. december 15. csütörtök
December 7-én Budapesten írták alá a romániai Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) és a magyarországi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közötti új egyezményt, amit román részről Florin Marius Faur vezérigazgató, magyar részről Palkovics Péter elnök látott el a kézjegyével.
Bővebben...
 
40 ezer eurót is adnak - Fiatal farmereket toboroznak
2011. november 29. kedd
ImageEttől a héttől január 13-ig nyújthatják be pályázataikat azok a 40 év alatti fiatalok, akik vissza nem térítendő támogatáshoz folyamodnak az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 112-es alpontja szerint. A projekt legfeljebb 40 ezer euróval segíti azokat, akik vidékre költöznének, farmot működtetni.
Bővebben...
 
Bevásároltak a külföldiek: a termőföldek 8 százaléka határon túli gazdáké
2011. november 28. hétfő
Valamivel több, mint 700 ezer hektár mezőgazdasági területen gazdálkodnak külföldi befektetők Romániában, ez a termőföldek 8,5 százalékát jelenti – közölte az agrártárca azt követően, hogy összesítette a megyei mezőgazdasági igazgatóságoktól kért adatokat. A felmérés szerint az országban jelenleg 709 külföldi tulajdonban levő farm működik, a legtöbb Temes megyében, ahol összesen 133 ezer hektáron gazdálkodnak határon túliak.
Bővebben...
 
Szigorú büntetések a tarlóégetőknek
2011. november 22. kedd
Az állami támogatások elveszítésével is számolniuk kell azoknak a gazdáknak, akik égetéssel takarítják le a tarlót vagy kaszálójukat. A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) a Sürgősségi Esetek Felügyelőségével (ISU), valamint a Környezetvédelmi Őrséggel közösen a héten írják alá azt a megállapodást, amelynek célja a tarlók és növényi maradványok elégetésének megakadályozása a szántóterületeken és a réteken.
Bővebben...
 
Tovább tart a csapadékhiány
2011. november 17. csütörtök
Három hónapja nem volt kellő mennyiségű csapadék az erdélyi és partiumi megyékben, emiatt a gazdáknak komoly problémákkal kell szembenézniük.A legtöbb területen nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehetett elvégezni az őszi szántást – a kemény talaj teljesen tönkreteszi az ekét, mivel képtelen áthatolni a talajon –, az elvetett magvak többsége pedig nehezen csírázik.
Bővebben...
 
Termelés: Románia a sereghajtók között
2011. november 17. csütörtök
Franciaország és Németország jelenleg a legfontosabb mezőgazdasági termelő az Európai Unióban, míg Románia a sereghajtók között van nyilvántartva – derül ki az európai statisztikai hivatal (Eurostat) frissen közzétett felméréséből, amelyet tavalyi adatok alapján állítottak össze.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 137 - 153 / 624